Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Dircken en Denys gaan voor eindpodium Achtkamp

 
In de Achtkamp van Brasschaat, een regelmatigheidscriterium met fiets- en atletiekproeven verspreid over zes zondagen, gaan Lander Dircken en Xander Denys voor het podium.
 
Na de eerste drie proeven: de 1km tijdrit, de 200m en het verspringen, staat Lander Dircken op de achtste plaats. Maar wellicht zal Dircken, die in 2007 de Achtkamp won, de komende weken kunnen opklimmen: “De explosieve nummers zijn sowieso mijn ding niet”, legt de 25-jarige triatleet uit. “Van mijn 1km tijdrit was ik nog redelijk tevreden en de 200m viel goed mee. Maar het verspringen was echt een tegenvaller.” Volgende zondag krijgen de achtkampers een tijdrit van 6,5km voorgeschoteld. “Dat ligt me een pak beter. Ik wil in die tijdrit minstens voor de top vijf gaan. Misschien komt er nog wel meer uit de bus. Voor het klassement zou eindpodium heel mooi zijn. Dat is het doel.
 
” Volgende zomer zal Lander Dircken vooral voor Belgische triatlons kiezen: “Zonder steun van de federatie is het onmogelijk om een internationaal programma te draaien. Van mijn club krijg ik nog wel veel steun. Voorlopig wil ik me blijven toeleggen op de kwartafstand. Pas als ik dat kotsbeu ben, schakel ik over naar de lange afstand. Ooit wil ik deelnemen aan Hawaï, maar dat zal niet voor mijn dertigste zijn”, besluit de kwartspecialist.

Een andere podiumkandidaat voor de Achtkamp is Xander Denys (19). Hij staat momenteel vlak achter Dircken op de 11de plaats. De duatleet moet net als Dircken de schade beperken in de explosieve nummers: “Ik was licht ontgoocheld na zondag. Dat het minder zou zijn, lag in de lijn der verwachtingen, maar mijn verspringen had iets beter gekund. Voor de tijdrit die er zondag aankomt heb ik veel vooruitgang geboekt ten opzicht van vorig jaar.” De ambitie om te winnen heb ik opgeborgen, maar ik wil nog wel minstens even goed doen als vorig jaar.” Toen eindigde Denys in zijn debuutjaar als vijfde in de eindstand.  Met zijn ploeg Shop2Run wil de ex-Belgisch kampioen duatlon bij de juniores voor het ploegenklassement gaan.

De komende vier zondagen volgen nog de 6,5km tijdrit, kogelstoten, 1500m, veldloop en veldrit. Op de erelijst van de Achtkamp van Brasschaat prijken veel triatlontoppers waaronder Bart Aernouts (2006). De winnaar van 2009 Wouter Vandermast neemt dit jaar niet deel omdat hij start op het WK halve afstand in Florida bij de beloften.

 Meer informatie op www.achtkamp.be