Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs ondanks materiaalpech primus in Grobbendonk
Uncategorized

Jim Thijs ondanks materiaalpech primus in Grobbendonk

 089_grobbendonk2010.jpg
 Thijs net voor het binnenkomen in de laatste wisselzone. (Foto Johan Tack)
 
In apocalyptische weersomstandigheden vond gisteren de winterduatlon van Grobbendonk plaats. Verwacht werd dat de strijd voor de winst ging gaan tussen Paul Embrechts en Jim Thijs. Beide atleten bleven echter niet gespaard van materiaalpech. 

Thijs werkte samen met een viertal atleten de eerste run af.  Na een snelle wissel verliet hij als eerste de wisselzone en vele dachten toen al dat Thijs zeker was van de zege. In de eerste kilometers kreeg hij echter te maken met een losgekomen zadel waardoor de wedstrijd weer helemaal open kwam te liggen.

Naar het einde van het MTB gedeelte toe verloor Thijs dan uiteindelijk ook nog eens zijn zadel waardoor hij de laatste 4km van het 20 km lange parcours rechtstaand moest afwerken. Embrechts, een andere favoriet voor de zege was toen door materiaalpech al lange tijd voorin verdwenen.

Naar het einde toe haalde Eddy Buts, Thijs in waarna hij uiteindelijk nog een kloof maakte.  Met een 30′ tal seconden kwam Buts de wisselzone binnen. Thijs gaf echter nog niet op en begon in het lopen aan ware inhaalrace. De eerste kilometer ging door het rechtop fietsen wat moeizaam maar eenmaal onder stoom ging hij terug  op en over Buts. 

Thijs haalde de winst meer als verdiend binnen met een 10′ tal seconden voorsprong op Buts. Michael Van Den Eynde werd 3e. Eerste vrouw werd Kelja Riika.

Verslag van Thijshttp://jimthijs.com/2010/11/12/grobbendrek/

Video : http://jimthijs.com/2010/11/12/reportage-duatlon-op-rtv/