Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Wietse Decraene (SP&O)
Uncategorized

In de kijker: Wietse Decraene (SP&O)

62528_2555526846561_1205653189_100924691_8303362_n.jpgEen andere atleet die we in de kijker zetten is de SP&O atleet Wietse Decraene. Deze 16-jarige atleet was tot voor kort actief in de zwemwereld maar vond uiteindelijk de weg naar de triatlon. 

Het voorbije seizoen ging door een schouderblessure bijna volledig de mist in. Op school kwam tijdens de LO les zijn schouder uit de kom waardoor hij zijn ambities een jaar mocht uitstellen.

Na zijn operatie begon hij meteen met een sportgerichte revalidatie waardoor hij nu terug van het zwembad kan genieten.

In het begin van het seizoen kwam hij met een vierde plaats op het BK duatlon net te kort voor het podium. Op het einde van het seizoen nam hij nog deel aan de Juniorenwedstrijd in Wetteren waar hij de winst bij de Jeugd A pakte.  (Interview bij lees meer)

 

Vanwaar de keuze voor triatlon?

 

Tot mijn twaalf jaar vond je me vooral in zwembadwater. Na een kort basketintermezzo noteren we al het jaartal 2009 als startdatum bij  triatlonclub SP&O. Basketbal was een tijdje leuk, maar al snel boeide het me niet meer. Ik zocht een meer uitdagende sport waarbij je veel moet trainen en regelmatig goed kan afzien. Toen enkele vrienden van me waren overgeschakeld van zwemmen naar triatlon besloot ik om ook mijn kans te wagen. Net vijftien geworden nam ik deel aan mijn eerste triatlon (500/20/5). Het was een organisatie van mijn school BIMSEM. Toen ik als rookie heel het deelnemersveld achter mij had gelaten, wist ik dat triatlon mijn sport zou worden.

 

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

 

Door een schouderluxatie opgelopen in januari tijdens een judoles viel mijn seizoen grotendeels in ’t water. Heb in die hoedanigheid nog deelgenomen aan het VK zwemloop (3e), jeugdtriatlon Maas-Mechelen (2e) en BK jeugdduatlon Wevelgem (4e). Na een derde luxatie stond ik  eind juni voor een operatie. Enkele weken later, langzaamaan terug beginnen trainen (enkel lopen en fietsen). In september derde geworden in de jeugdduatlon van Tielt en een week later eerste in de jeugdduatlon van Wetteren. Niet echt een seizoen om ‘u’ tegen te zeggen. Aan de andere kant, gezien de omstandigheden, wel hoopvol voor de toekomst.

 

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft. Welke zou dit dan zijn?

 

Niet zo zeer de winst, maar wel het feit dat er maar twee juniors voor me liepen, tijdens de duatlon van Wetteren, gaf me terug veel vertrouwen naar de toekomst toe.Tijdens het BK duatlon stond ik er zelf versteld van om mee te kunnen met de top. Ik miste er op een haar de bronzen plak bij de jeugd A.Als ex-zwemmer gaat mijn voorkeur echter uit naar triatlonwedstrijden. Nu ik na vier maanden revalidatie eindelijk terug kan zwemmen, hoop ik nog enkele maanden goed te kunnen trainen zodat we tegen de zomer klaar zijn om te knallen.

 

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?

 

Mijn trainer Thomas Steurbaut zorgt ervoor dat ik mijn studies kan combineren met triatlon. Het studeren zelf is geen probleem, maar de vele taken, groepswerken en vooral de examenperiodes nemen veel tijd in beslag.

 

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn

 

Ik wil vooral genieten van deze sport. Na mijn studies is er nog tijd genoeg om een niveau hoger te schakelen. Op korte termijn ambieer ik vooral de Belgische top drie van mijn leeftijdsgenoten, met af en toe een uitschieter?

 

Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit?

 

Mijn wedstrijdprogramma is nog niet bekend. Normaal gezien wordt dat  het BK triatlon/duatlon, wat driesterrenwedstrijden en hopelijk een selectie voor een buitenlandse wedstrijd? Gezien mijn late instap, moet er vooral nog heel veel bijgeleerd worden.

 

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?

http://users.telenet.be/wietse.decraene/website_wietse/