Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Eline De Smedt (Atriac)
Uncategorized

In de kijker: Eline De Smedt (Atriac)

60066_105542949509664_100001618788744_47798_2529486_n.jpgDe eerste atlete die we deze week in de kijker zetten is ATRIAC-atlete Eline De Smedt.

Eline behaalde dit jaar onder meer een derde plaats op het BK voor junioren in Zwevegem. Sofie Hooghe en Louise Vandenbroucke gingen haar hier vooraf.

In Weiswampach, Brasschaat en VIlvoorde ging ze aan de haal met de winst in de juniorenreeks. 

In Mechelen eindigde ze ten slotte haar triatlonseizoen en behaalde ze een tweede plaats U23 op de 1/4e triatlon achter Jolien Lewyllie.

Deze winter nam ze ook al deel aan enkele regionale veldlopen. Na enkele ereplaatsen won ze onlangs nog haar eerste cross bij de junioren in  Zele.

Volgende atleet in de kijker: Jelle Geens (Scott)

Vanwaar de keuze voor triatlon?

Ik ben 2 jaar geleden begonnen met triatlon. Hiervoor deed ik aan keurturnen, maar moest stoppen wegens blessure. Mijn mama las iets over triatlon in een boekje en zo zijn we ons beginnen afvragen of dit niet iets voor mij was. Ik liep graag, hoewel ik hierin geen ervaring had. Ben al heel mijn leven een waterrat en het fietsen zit in de familie (papa, nonkels, tante, neef,…). Ik zocht een club en ben zo in september 2008 bij ATRIAC terecht gekomen. Een jaartje volledig gefocust op het zwemmen (begonnen met de techniek van crawl). Sinds september 2009 beginnen trainen met Ben Braem, een geweldige trainer.

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

Het voorbije seizoen was eigenlijk mijn debuutseizoen, ik had het jaar voordien maar enkele wedstrijdjes meegedaan zonder de juiste voorbereiding te hebben. Het voorbije seizoen heeft dan ook al mijn verwachtingen overstegen en ik voelde dat ik nog progressie bleef maken naarmate het seizoen vorderde. Ik behaalde fijne resultaten en het gaf me echt een boost om er nog meer en harder voor te gaan.

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft, welke zou dit dan zijn?

Mijn derde plaats op het BK voor junioren vond ik heel fijn, hoewel de wedstrijd zelf niet mijn beste prestatie van het seizoen was. In Izegem was ik goed tijdens het zwemmen en fietsen, maar het lopen liep dan weer niet zoals het moest, ik heb toch nog een derde plaats kunnen veroveren waarmee ik ook heel gelukkig was. Maar de wedstrijd die mij het meeste voldoening geeft is ongetwijfeld Weiswampach, waar ik de overwinning behaalde.

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?

Ik ben dit jaar begonnen aan de opleiding licentiaat lichamelijke opvoeding aan de KUL. De combinatie met trainen is soms wel zwaar wegens het erg gevulde lesrooster. Maar mijn trainer Ben Braem ontwikkelt hiervoor een fantastisch schema zodat het toch nog goed combineerbaar en niet te belastend is.

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?

Ik wil goed presteren op het BK junioren. Verder wil ik nog heel veel progressie blijven maken en ik hoop dat dit ook leidt tot goede resultaten. Heb dit jaar ook al deelgenomen aan twee ¼ wedstrijden (Viersel en Mechelen) en dit smaakt naar meer. Maar misschien nog het belangrijkste… Ik hoop dat ik nog heel lang plezier kan beleven aan het trainen en de wedstrijden!

Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit?

Mijn wedstrijdprogramma voor het komende triatlonseizoen ligt nog niet vast, maar ik zal dit jaar vooral deelnemen aan de jeugdwedstrijden en mij ook voorbereiden op de ¼ afstand… Ik ben sinds kort ook aangesloten bij een atletiekclub en hoop hierdoor sterker te worden in het lopen. Als voorbereiding op het komende seizoen neem ik nu ook deel aan veldcross. Ik heb er reeds goede resultaten gelopen en dit geeft me een goed gevoel.
Van club ga ik niet wijzigen, ik vind dat ik met ATRIAC een goede keuze gemaakt heb.

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?

Ik heb geen blog of website