Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Code Roth in the picture
Nieuws

Code Roth in the picture

code_roth.jpg

Op 11 oktober 2010 werd Code Roth voorgesteld. Een ambitieus initiatief van Peter Callant en WTV om met 9 gewone West-Vlamingen aan de start, en uiteraard ook aan de finish, te komen van de volledige triathlon in het Duitse Roth. Om dit alles in goede banen te leiden, werd niemand minder dan Mister Hawaii : Luc Van Lierde, onder de arm genomen. Hij kreeg de opdracht om de ambitieuze triatleten in precies 10 maand tijd klaar te stomen voor hun grote uitdaging.

Peter Callant is de bezieler van dit initiatief. In 2003 woog hij nog meer dan 130kg en was sport iets waar hij alleen op TV naar keek.Toen hij te kampen kreeg met nierstenen, maakte Peter een mentale klik. Er moest iets gebeuren…

Hij dacht zijn goesting te vinden in golf, maar al gauw was duidelijk dat hij meer aangetrokken was toch echt fysieke sporten. Door een babbel met Marino Vanhoenacker kwam Peter in contact met de triathlonsport. De microbe heeft hem beslopen en stilaan begonnen de eerste looppasjes.

In 2006 kreeg Peter voor zijn verjaardag een koersfiets cadeau en begon hij ook met zwemtrainingen. De kilo’s verdwenen en de conditie werd beter en beter. Marino gaf tips en begeleidde Peter in zijn sportieve ambities en Peter’s verzekeringskantoor begon ook centen in de sport te stoppen. Eerst als sponsor van Marino Vanhoenacker, daarna van Bert Jammaer en sinds enkele jaren ook trouwe sponsor van 3athlon.be en de verzekeringsmakelaar van de federatie.

Wil je meer weten over het project code Roth, surf dan naar www.coderoth.be