Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ploegvoorstelling ETZ
Nieuws

Ploegvoorstelling ETZ

ezt.jpg

Vorige zaterdag werd in Wevelgem onder massale belangstelling het Energy Team Zuidwest voorgesteld. ETZ onderging in het tussenseizoen enkele drastische veranderingen, wat het team enkel maar ten goede kon komen. De club bestaat in 2011-2012 uit 3 teams: het RecreaCompetitief Team, het PlusTeam en het Ronsijn TopTeam.

Meervoudig wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant is meer dan ooit het uithangbord van het team. Als coördinator van het TopTeam slaagde hij er samen met de andere bestuursleden in om het team verder uit te bouwen. Op sportief vlak zal hij uiteraard opnieuw de te kloppen man worden! Joerie kiest in 2011 volop voor de lange afstand en focust dan ook op alle Powermanwedstrijden met de Powerman van Zofingen als het ultieme hoofddoel!

Van Julien Brazy, vorig seizoen van onschatbare waarde voor de club, mag ook heel wat verwacht worden. Deze Fransman zal net zoals in 2010 in heel wat Vlaamse wedstrijden te bewonderen zijn! Laatstejaarsbelofte Wim De Cort hoopt na zijn sterke prestaties van vorig jaar opnieuw een stap voorwaarts te zetten. Hij zal zich zowel op de korte als op de lange afstand richten, daartoe heeft hij ook de beslissing genomen om in te stappen in het Franse duatloncircuit (de club uit Meaux, Les Tritons de Meldois, waar hij zijn ploegmaat Julien Brazy terugvindt).
Voor Xander Denys en Kenneth Vandendriessche, beiden eerstejaarsbeloften, wordt het vooral een leerrijk jaar waarbij het erop aan komt ervaring op te doen en te wennen aan de langere afstanden, desalniettemin mogen zij de nodige ambities koesteren om ook bij de elite gensters te slaan! Zij lijken hier beiden toe in staat; met de hulp van coach Tim De Vilder timmert Xander zich verder een weg naar de top, hierbij voortbouwend op zijn sterke seizoenseinde; Kenneth, die vorig jaar ook bij de elite (duatlon Halle – Wetteren) al hele mooie dingen liet zien, lijkt ook al op de goede weg te zijn, in de voorbije loopwedstrijden pakte hij telkens zwaar uit en liet hij zien dat er met hem rekening gehouden zal moeten worden, dit alles onder de deskundige leiding van trainer Chris Cornu. Het Ronsijn TopTeam kan de volgende twee jaar rekenen op de steun van heel wat sponsors, waarvoor onze uitdrukkelijke dank! Ronsijn, Par-ky, DaFyto, Karaat, Capino, Ridley, Bioracer, Performance, Lazer, Compressport, Running Center Brugge-Hulste, Conimex en IQO2 lieten allen zien dat ze heel wat vertrouwen hebben in het Ronsijn TopTeam.

In het RecreaCompetitief Team zijn er heel wat nieuwe gezichten te zien. Wevelgemnaar Ward Galle komt over van ITC en liet de voorbije maanden in alle opzichten reeds zien een enorme aanwinst te zijn! Ook Christophe Quartier komt ETZ vervoegen, van hem mag, gezien zijn succesvolle comeback in 2010 heel wat verwacht worden. De Powerman van Zofingen is zijn grote doel! Thomas Van De Put, die vorig seizoen uitkwam voor SP&O, is zeker ook iemand die in het oog gehouden moet worden, onlangs liet hij in Kampenhout eens te meer zien een uitstekend loper te zijn, wat sterker worden op de fiets en hij kan in 2011 wel eens voor de verrassing zorgen! Ook Kjell Vanmelkebeke betekent voor het team een serieuze versterking, vorig seizoen liet hij reeds zien over heel wat kwaliteiten te beschikken, in 2011 zal hij ongetwijfeld op dit elan verder gaan! Het ETZ-team telt ook één vrouwelijke nieuwkomer, Isabel Tallir komt over van Irongirls en is enorm gemotiveerd om er zowel in de duatlon-als triatlonsport iets moois van te maken, helaas revalideert ze nu van een operatie aan de enkel. Voor Kim Vankerckhove, Peter Tytgat en Lander Vanmarcke is de duatlonsport relatief nieuw, al branden ze van ambitie en verlangen om een volledig seizoen af te werken, dit geldt ook voor de triatleten Bart Callens, Pedro Decrock, Hannes Lauwers en Matthias Derycke. Zij worden hierbij voortgestuwd door het sportief bestuur van ETZ.
Voor de atleten die in 2010 reeds voor het team uitkwamen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ‘RecreaCompetitief Team’ op de website v.d. club, daar vindt u een korte voorstelling van elke atleet.

Zeven atleten zullen in 2011 deel uitmaken van het PlusTeam (een team bestaande uit jonge, beloftevolle sporters en atleten die reeds bewezen hebben heel wat in hun mars te hebben). Heidi Ameloot en Olivier D’Haene treden na hun sterke seizoen toe tot dit team. Koen Demyttenaere, Rinus Holvoet, Sam Lepoutre en William Vyncke blijven gevestigde waarden binnen het ETZ-team. Meer info mbt dit team, zie ‘PlusTeam".

Het RecreaCompetitief – PlusTeam kan in 2011-2012 rekenen op de steun van hoofdsponsor Capino (fietswinkel), co-sponsors Elektro Martin, Par-ky, Bakkerij Van Overschelde, Centea Martin Hugelier, Sanitair Pascal Martens en nevensponsors Dekiere Interieurs, Running Center Brugge-Hulste en Bioracer.

Het team staat te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. De duatlon van Geluwe wordt de eerste afspraak van het ETZ-team.

Bekijk de reportage van Focus-WTV