Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jim Thijs wint in Berendrecht

Off-road triatlon specialist Jim Thijs heeft de off-road duatlon van Berendrecht op zijn naam geschreven. Thijs, vorig jaar nog derde in Berendrecht, domineerde de wedstrijd van start tot finish. Tijdens de eerste loopkilometers duldde hij nog enkele tegenstanders voor hem, maar uiteindelijk begon hij als eerste aan het mountainbikeonderdeel. Op de prachtige en technische bosomloop kon Thijs zijn voorsprong almaar verder uitbouwen zodat hij vrij ontspannen aan de laatste loopproef kon beginnen. Eddy Buts werd op ruim een minuut tweede, Rob Douwen vervolledigde twintig seconden later het podium.

“Ik ben vooral zeer tevreden met het niveau dat ik zowel op de fiets als tijdens het lopen haalde. Vroeger zakte ik altijd wat weg tijdens de tweede wedstrijdhelft maar dit probleem lijkt nu helemaal opgelost”, aldus een tevreden Thijs.

Over twee weken zal Thijs in Geel voor het laatst dit jaar aan de start van een off-road duatlon staan. Daarna zal hij zich klaarstomen voor de eerste Xterra-wereldbekerwedstrijden.