Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

3e zwemloop Irongirls (26/03/2011)

Komende zaterdag 26 maart organiseren de Irongirls hun 3de zwemloop in het Provinciaal domein te Wachtebeke. De proef bestaat uit 500 mtr zwemmen en aansluitend  5 km lopen. In totaal hebben 166 atleten zich aangemeld. Hoewel het een wedstrijd is georganiseerd door de Irongirls, zijn uiteraard ed heren ook welkom. Toch zijn zij in de minderheid: 56 heren tegen 110 dames.

Er wordt gestart in “waves” van 30 zwemmers over 6 banen. De eerste heren reeks start om 13u05 . Bij de dames is dit om 13u40. Onder favorieten bij de dames zitten grote namen zoals Sofie De groote (Oudenaarde) , Carmen De Ridder (Terneuzen) en Jolien Lewyllie (Poelkapelle). Bij de Heren zal de strijd vooral gaan tussen Mets Tom (Mechelen), Koen Veramme (Leuven) en Blomme Patrick (Eeklo).

Irongirls project
In een 25 tal weken worden dames voorbereid om deel te nemen aan een kwart triathlon. ( 1000 m zwemmen ,45 km fietsen en 10 km lopen). De zwemloop maakt deel uit van het START 2 TRIATHLON plan van Irongirls. Na de zwemloop gaat het richting Geel voor een 1/8 ste triathlon en zo door naar Viersel voor de kwart.

www.irongirls.be