Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Deldaele winnen in De Haan
Uncategorized

Heemeryck en Deldaele winnen in De Haan

188895_10150120715008348_575828347_6433325_3094193_n.jpg

 

De 29e editie van de veloopzwem werd vanmiddag gewonnen door Scott-atleet Pieter Heemeryck en NLT-atlete Charlotte Deldaele.

Ten opzichte van voorgaande jaren werd het zwemnummer voor alle atleten afgewerkt in het zwembad “De Pier” in De Haan. Bij de mannen waren het Kjell De Hertog en Adam Lamberechts die de snelste tijden wisten te noteren gevolgd door onder meer Nick Debusschere, Willem Brems en Peter Denteneer. Bij de vrouwen zette winnares Charlotte Deldaele meteen de snelste zwemtijd neer

Om 15uur werd er in tijdritformule gestart voor de fiets- en loopwedstrijd. Al snel werd er een selectief groepje gevormd met de snelste zwemmers. SMO-atleten Willem Brems en Nick Debusschere wisten samen met Pieter Heemeryck te ontsnappen op het zware parcours. De drie atleten wisten goed samen te werken en liepen dan ook steeds verder uit op de andere groepen. Met een voorsprong van 1,5 minuut liepen ze geruststellend de wisselzone binnen.

Willem Brems en Pieter Heemeryck wisselden het snelst maar voor Brems lag het looptempo net iets te hoog waardoor Heemeryck zijn voorsprong stelselmatig kon uitbreiden. Peter Denteneer kwam in het looponderdeel zeer sterk terug en wist nog tot op 10 seconden te naderen van Brems maar het was toch de laatstgenoemde die  de tweede plaats naar zich kon toetrekken. Team-185 atleet Denteneer werd derde terwijl Pieter Hélin en Wout Moreel de top-5 vervolledigden.Nick Debusschere verliet de wedstrijd vroegtijdig met een opkomende blessure.

Bij de vrouwen liep topsportschool-atlete Charlotte Deldaele naar haar eerste overwinning van het seizoen. Lieslot Bossuyt werd tweede terwijl Karolien Geerts derde werd