Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Vansteelant en Geldhof primus in Geluwe

De duatlon van Geluwe werd vanmiddag gewonnen door ETZ-atleet Joeri Vansteelant die het haalde voor Scott-atleet Pieter Rijnders en nog een andere ETZ-er Wim De Cort. Bij de vrouwen won ATRIAC-atlete Ilse Geldhof voor Heidi Ameloot en Catherine Martens. Julien Brazy en Sofie Rubberecht wonnen de promo duatlon.

Joerie Vansteelant en Pieter Rijnders waren de atleten die de wedstrijd bij de mannen kleurden. Beide atleten bleven gedurende de eerste 10 kilometer steeds zij aan zij zonder dat één van beide een gaatje moest laten. Na 32 minuten kwamen beide atleten de wisselzone binnengelopen. WIm De Cort en Glen Laurens kwamen een halve minuut later de wisselzone binnen. Vansteelant wisselde het snelst terwijl Rijnders door gesukkel met zijn helm belangrijke seconden verloor.

Vansteelant en Rijnders bleven tijdens het fietsen voortdurend op eenzelfde afstand van elkaar en bleken elkaar meer dan waard op de fiets. Vansteelant kwam na 40 kilometer fietsen als eerste de wisselzone binnen met een 35 seconden voorsprong. Vansteelant wisselde weer zeer snel en ging er meteen als een speer vandoor. Rijnders gad de strijd echter nog niet op en met een sterke laatste run wist hij nog op 100 meter te naderen van winnaar Joeri Vansteelant. Wim De Cort werd knap 3e terwijl nieuwe man in het duatloncircuit Glen Laurens zich naar een 4e plaats liep. Eerstejaarsbelofte Kenneth Vandendriessche werd 5e.

Bij de vrouwen liep Ilse Geldhof na 10 kilometer met een voorsprong van 10 sec de wisselzone binnen op Heidi Ameloot. De Atriac-atlete wist echter in het fietsonderdeel een voorsprong van 5 minuten bij elkaar te rijden waardoor ze een meer dan verdiende zege behaalde. Ameloot werd 2e, Martens 3e.

In de promo-duatlon ging de winst naar Julien Brazy die het haalde voor Stijn Noens en Jelle Geens. Bij de dames ging de winst naar Sofie Rubberecht die het haalde voor Dorothee Meur en Annouck De Vries.

Uitslagen en foto’s (Johan Tack): Hier