Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Vandecapelle en Weuts winnen zwemloop Leuven

Het was de Leuvenaar Dave Ptacek (TDL) die al in de eerste reeks een goede zwem -en looptijd neerzette. Zo kwam hij meteen autoritair aan de leiding. Het zou 3 reeksen duren voor zijn tijd verbeterd werd. De sympathieke Niek Welkenhuysen wist als eerste de tijd van Dave te verbeteren, maar het grof geschut moest dan nog komen. Reeks 5, de reeks van de favorieten, ging razendsnel van start. Bert Van Bogaert kwam na 5’50 uit het water en zette hiermee de snelste zwemtijd van de namiddag op zijn naam. Hij werd op de voet gevolgd door (ex-) zwemmers Stijn Lievens, Ward Vandecapelle en Joachim Wera. Tijdens de loopproef liet Vandecapelle (ICT) iedereen ter plaatse om zo met een heel sterke eindtijd te finishen. Hij won overtuigend de wedstrijd voor Van Bogaert en Welkenhuysen.

Bij de dames kwam Karolien Weuts als eerste van haar reeks uit het water gekropen. Ze had nog wat energie overgehouden, want bij de loopproef liep ze van alles en iedereen weg. Enkel Eva Kennis wist nog drie seconden terug te nemen op Weuts. Dit was onvoldoende om de achterstand goed te maken en zo leken de eerste 2 podiumplaatsen vast te liggen. Maar dit was buiten (internationale) topper Karolien Geerts gerekend. Net terug uit blessure, besliste zij zich in laatste instantie toch nog in te schrijven voor deze zwemloop en daarmee was de tegenstand gewaarschuwd. Geerts zette veruit de beste zwemtijd van de dames neer, maar kwam tijdens het lopen nog iets te kort om met de eerste prijs naar huis te gaan. Zo kregen de organisatoren met Weuts (ICT), Geerts (SCOTT) en Kennis een podium om van te dromen.

Bij de duo’s werd de wedstrijd gewonnen door de olijke jongens van team ‘de zalige gasten’ (Willem Geuns en Bob Schaepherders). Zij gingen Goedele&Delphine en Eva&Erika voor.

Uitslag en foto’s op zwemloopleuven.wordpress.com!