Nieuws

Sophie De Groote vijfde in 70.3 Zwitserland

Hoewel Sofie Goos en Tine Deckers hoge ogen gooiden in het Amerikaans kampioenschap Ironman, is de dame van het Belgische voorseizoen toch Sophie De Grootte. Ze bevestigde dit weekeinde opnieuw met een uitstekende vijfde plaats in de 70.3 Ironman van Zwitserland. In Rapperswil werd het pleit voor Sophie beslecht in het fietsen, waar ze tien minuten moest toegeven op de sterke winnares Caroline Steffen. In de halve marathon zette Sophie een tweede tijd neer. Alleen ex-duatlete Karin Thurig liep sneller en werd daardoor tweede. Sophie finishte dus als vijfde in 4u28’02, net 42 seconden achter Erika Csomor. Bij de mannen won Andreas Böcherer. Bruno Clerbout was de enige landgenoot in de top tien. Bruce werd tiende in een tijd van 4u04’37.