Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Brownlee brothers domineren EK in Pontevedra!

Wedstrijdoverzicht EK Elite mannen

Het Europees kampioenschap werd vandaag gewonnen door de Brit Alistair Brownlee die het haalde voor zijn broer Jonathan. Weer 1 en 2 voor de broers die zich torenhoog favoriet maken voor de Olympische Spelen in eigen land. Gomez had een offday en viel ver weg van het podium. De Rus Polyansky werd knap derde voor de Spanjaard Mola. De Italiaan Fabian vervolledigde de top-5.

Belgen Croes en De Cuyper waren al meteen op achtervolgen gewezen. Croes zat goed voorin maar viel toen weg (valpartij) De Cuyper miste de aansluiting en reed een eenzame race in de achtervolging. Na het fietsen was de kloof al veel te groot en konden beide Belgen niet meestrijden voor een goede notering. Vermoedelijk gaven beide Belgen op.

Lopen

Ronde 4 / Finish: Alistair wint met 8 seconden voorsprong op zijn broer Jonathan. Weer 1 en en 2 voor de gebroeders die dit huzarenstukje reeds in Madrid voordeden. Topsport kan mooi zijn! Dimitri Polyansky verrassende derde voor Mola die er net niet in slaagt om het podium te halen in eigen land! De Italiaan Fabian op anderhalve minuut 5e.

Ronde 3:  Alistair en Jonathan zij aan zij na ronde 3. Laatste ronde ingezet. Tot op heden haalde Alistair het zo goed als altijd tegen zijn twee jaar jongere broer. Dichtste belager Polyansky op 51 seconden maar wel op de hielen gezeten door Mola die wellicht nog een laatste sterke ronde wil neerzetten in eigen land. 

Ronde 2:  Het wordt een Brits feestje in Pontevedra indien de Brownlee brothers standhouden. Gomez reeds op 1.53s dus wie is er dan nog bij machte om de Britse stoomtrein in te halen? 

Ronde 1: Brownlee brothers lopen het gat meteen dicht! Gomez en Mola op 20 seconden. Kan Gomez nog aansluiting maken met de ontketende Britten? Peter Croes na de eerste ronde op 6.25s .Simon De Cuyper op 7.31.

Transition 2

Simko, Polyansky en Leckeals eersten de wisselzone in. Het peloton volgt op 36 seconden. Jonathan en Alistair Brownlee zetten meteen de achtervolging in. Gomez heeft zich al heel de wedstrijd op de achtergrond gehouden. Wat kan hij in zijn thuisstad? Het wordt in ieder geval nog een razendspannend slot! Croes en De Cuyper wacht een onmogelijke opdracht. Zij volgen reeds op 6 minuten achterstand. 

Fietsen: (8x5km)

Ronde 8: Situatie ongewijzigd. De drie koplopers kregen 40 seconden van het peloton.

Ronde 7: Polyansky en Lecke gokken op een ontsnapping. Daartussen nog Simko maar het peloton laat begaan en volgt nu op een twintigtal seconden. Situatie van de Belgen ongewijzigd. Croes op 4.40 en De Cuyper op 6.38.

Ronde 6: HERGROEPERING! 1 groot pak aan de leiding. A. Brownlee kan dus meestrijden voor de overwinning. Zonder pech had Croes dus mee aan de leiding kunnen komen. Jammer maar er valt spijtig genoeg niets aan te veranderen. Alle ogen nu gericht op de topfavorieten die  wellicht in het looponderdeel zullen gaan toeslagen of zijn er gegadigden die een ontsnapping willen forceren? Croes nu op 3.2, De Cuyper op 5.31.

Ronde 5: A. Brownlee bijna terug voorin. Slechts een 12-tal seconden verschil tussen de laatste van groep 1 en de eerste groep van groep 2. Peter Croes wel weggevallen voorin en op 2.27 achterstand van groep 1. Lekke band/gevallen? Zeer jammer aangezien hij net de aansluiting voorin ging maken! Decuyper nu op 4.51s. Race spijtig genoeg over en out voor de Belgen.

Ronde 4: HERGROEPERING! Een groep van zo’n dertig man aan de leiding. Browlee A. wel in de tweede groep maar momenteel heeft hij de kloof al met zo’n 30 seconden verkleint! De kans is wel klein dat hij nog voorin komt maar met zijn loopkwaliteiten behoort een topplaats zeker nog tot de mogelijkheden! Croes in dezelfde groep als A. Brownlee. De Cuyper verliest terug wat terrei. Nu op 4.18s achterstand.

Ronde 3: De tweede groep komt dichter op de eerste en de derde op de tweede. Indien er een hergroepering komt tussen groep 2 en 3 kan het nog een interessante wedstrijd worden. Meest belangrijke nieuws is dat Alistair Brownlee is weggezakt naar de derde groep lwegens een platte band. Jonathan Brownlee zal de Britse eer wellicht hoog moeten houden aangezien de oudste Brownlee hemel en aarde zal moeten verzetten om terug een plaatsje voorin te kunnen opeisen. Croes nog steeds in dezelfde groep. Decuyper kan wellicht een goede notering vergeten aangezien hij reeds op 3.51s achterstand zit.

Ronde 2: Situatie tussen de groepen zo goed als ongewijzigd. Gomez voert de tweede groep aan en blijft op eenzelfde afstand hangen. Croes heeft een plaatsje gevonden in een peloton van 24. Mits hier goed wordt samengewerkt is een sprong voorwaarts dus nog een scenario. Voor De Cuyper wordt het steeds moeilijker. Reeds 3.01 achterstand op de kop van de wedstrijd.

Ronde 1: Een groepje van 8 al meteen een voorsprong van een twintigtal seconden In de groep onder andere de Brwonlee brothers en Vincent Luis. (Derde in ETU Brasschaat) Gomez in de grotere groep van 12 man erna. Hiertussen nog een elfkoppige groep. Croes opgeschoven naar een 35e plaats maar reeds op 1.25 seconden van de kop van de wedstrijd. Decuyper 58e en reeds op 2.22s achterstand na lap 1 maar enkel in het gezelschap van de Ier Keane. Moeilijk om terug te komen dus.

Transition 1:

Varga zit als eerste op de fiets. Brownlee al meteen opgeschoven naar een tweede plaats. Vasilev als derde de wisselzone uit. Peter Croes moet 1.13s toegeven op Varga en komt als 48 de wisselzone uit. Simon Decuyper 59e uit de wisselzone op 1.32s achterstand. Hopelijk kunnen beide Belgen vlug opschuiven want op dit hoge niveau wordt er niet ingehouden!

Zwemmen: (2x750m)

Ronde 1: Rusland pakt meteen het voortouw! Vasilev komt het eerste aan wal maar de Brownlees, Gomez en andere topfavorieten meteen mee voorin. Onze landgenoten wel meteen op achtervolgen gewezen. Croes als 46e uit het water na de eerste ronde, en Decuyper als 54e. Hopelijk kunnen ze in de tweede ronde terrein goedmaken!

Ronde 2: SItuatie zo goed als ongewijzigd. Vasilev komt als eerste uit het water met in zijn zog Varga en Fabian. Varga kwam in ETU Brasschaat samen met onze landgenoot Willem Brems uit het water. Topfavorieten volgen op korte voet. Croes rond dezelfde plaats het water uit. Decuyper een aantal plaatsen moeten toegeven.