Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Heemeryck en Coysman bevestigen in Kortrijk

Zowel Pieter Heemeryck als Joke Coysman zitten in een bloedvorm. De twee toppers gaven de stayertriatlon van Kortrijk de allure van een niet-stayer-wedstrijd mee, al zat het selectieve parcours daar voor een groot stuk tussen. Coysman had na het zwemmen heel wat tijd goed te maken op de Ierse topper Amy Wolffe. Amy woont sinds dit jaar in Mechelen en is aangesloten bij Atriac. In de tweede fietsronde probeerde ze een tijdje mee aan te pikken bij de ontkentende Coysman, maar Joke was simpelweg te sterk. Ze reed de concurrentie aan flarden en diepte haar voorsprong nog verder uit in het lopen. Amy Wolffe moest zich zelfs gewonnen geven tegen de sterk presterende Charlene Ottevaere voor het zilver. De WTDT-atlete lijkt bezig aan het seizoen van de definitieve doorbraak. 

Bij de mannen was er tot aan de laatste wissel iets meer spanning. Nick Debusschere en Kjell De Hertogh hadden door tijdsnood besloten zonder wetsuit te zwemmen en hingen aan het staartje van een kopgroep van zes, die vooraf werd gegaan door Peter Denteneer. Samen met Nick, Kjell en Peter maakten ook Pieter Heemeryck, Michael Rosu en Joris Buyl deel uit van de kopgroep. De achtervolgers, met Geert Janssens, Philip Malcolm en 4 Atriac’ers David De Grooff, Tom Mets, Yeray Luxem en Marc Geerts, die op de laatste klim moest losen, kwamen nooit dichterbij. In de laatste kilometers wist Luxem nog te ontsnappen. Hij wisselde op 1’40 en begon in het lopen aan een remonte, maar strandde uiteindelijk op de vierde plaats. Vooraan ging Heemeryck er direct vandoor. Alleen Michaël Rosu leek het tempo van de Scott-atleet te kunnen volgen, maar ook hij moest al snel het meesterschap van Heemeryck ondergaan en pakte zilver. Peter Denteneer deed een nagenoeg perfecte wedstrijd en was erg tevreden met zijn verdiende derde plaats.

In de sprintwedstrijd verdeelden de favorieten de podiumplaatsen. Maarten De Bolster was duidelijk de sterkste, voor Tim Van Hamme en Lowie Dewitte. Bij de dames was er eindelijk het heroptreden van Sofie Hooghe. Na haar lang aanslepende blessure zag vooral het lopen er weer goed uit. De wereldkampioene duatlon bij de juniores zette de wedstrijd vlot naar haar hand (ze stapte op elf seconden van De Bolster tussen de mannen uit het water en pakte een zesde plaats overall) en won terecht. Karolien Weuts werd tweede, Elodie Lagae was derde.