Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triathlon gefilmd vanuit de lucht
Nieuws

Triathlon gefilmd vanuit de lucht

octocopter_in_vlucht.jpg

Dat triatlon boomt, staat buiten kijf. De Vlaamse Triatlon en Duatlon Federatie noteert een record aantal aanmeldingen van nieuwe atleten en de wedstrijdkalender puilt uit. Een vaste waarde op die kalender is de Kapelse kwarttriatlon. Die is in 2011 aan haar vijfde editie toe en zal worden gefilmd vanuit de lucht.

Op donderdag 21 juli organiseert VZW TriKa haar jaarlijkse kwarttriatlon. De 300 geregistreerde deelnemers zwemmen eerst 1500m in het kanaal Brussel-Rupel, fietsen vervolgens 39km en lopen tot slot 10km. Traditiegetrouw schiet burgemeester Leo Peeters de wedstrijd op gang om 17 uur. Twee uur later is de winnaar bekend. Aankomst en wisselzone bevinden zich aan het Eternit Sportcentrum aan de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos.

“We kunnen voor het vijfde jaar op rij rekenen op de financiële, materiële en logistieke steun van hoofdsponsor Eternit NV”, verduidelijkt TriKa-voorzitter David Hermans. “Dat maakt het mogelijk om een attractieve wedstrijd voor te schotelen aan atleten en toeschouwers. Beiden vinden immers massaal de weg naar Kapelle-op-den-Bos: we hebben een wachtlijst aangelegd want met 300 geregistreerde atleten zitten we aan onze bezettingstop. Het fietsparcours is opnieuw hertekend en leent zich nu nog beter tot hardrijden. Het loopparcours bestaat uit vier lokale ronden, met doortocht op de looppiste. Dat maakt de wedstrijd voor de toeschouwers eenvoudig om te volgen. Ook onze andere publiekstroef is opnieuw van de partij: speaker Kurt Lobbestael.”

Onbemande helikopterbeelden

In samenwerking met de firma HIGHSHOTS, pakt TriKa uit met een primeur voor duursport in België: actiebeelden vanuit de lucht. Naast een standaard fotoreportage, zal een piloot vanop de grond een octocopter besturen, een telegeleid toestel met acht motoren dat in hoge resolutie actiefoto’s en videobeelden kan maken. Er komt ook een 15m mast van waarop statische hoogtebeelden kunnen worden genomen.

Duatlon 4 kids

Naast de gewone wedstrijd biedt de organisatie in samenwerking met de sympathieke Mechelse triatlonclub ITM een duatlon 4 kids aan. Sportievelingen van 6 tot 12 jaar kunnen zo op een speelse manier kennismaken met duatlon; een wedstrijdformule die bestaat uit een loopproef, een fietsbehendigheidsproef en opnieuw een loopproef. Inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag zelf aan het sportcentrum van Eternit. Deelnemen aan de duatlon 4 kids kan doorlopend van 16u tot 18u op de wedstrijddag van 21 juli 2011. Tijdens de wedstrijd is er kinderanimatie en zijn er verschillende drank- en eetgelegenheden.

www.kwarttriatlon.be