Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Brons op de Militaire Wereldspelen in Rio de Janeiro

De Belgische militaire ploeg haalde afgelopen zondag brons in het ploegenklassement van de Olympische triatlon op de 5de CISM Military World Games in Rio de Janeiro.

Met topatleten als Marino Vanhoenacker, Frederik Van Lierde en Dennis Devriendt stond het mannenteam sterk aan de start. Ze werden derde na Frankrijk en gastland Brazilië.

Met meer dan 6000 atleten uit 100 landen en 20 verschillende sporten was dit het grootste (4- jaarlijks) militaire sportevenement ooit in Brazilië.  België nam deel aan zeven sportdisciplines: judo, militaire vijfkamp, oriëntering, valschermspringen, schieten, atletiek en triatlon.

Op het strand van Copacabana stonden 102 militaire atleten klaar voor de triatlon, goed voor achttien teams. Onder hen ook het zeskoppige Belgische mannenteam. De race startte met 1.500 meter zwemmen. Frederik Van Lierde kwam als eerste het water uit na 19 minuten en 30 seconden, snel gevolgd door Marino Vanhoenacker en Dennis Devriendt. Tijdens de rit van 40 kilometer reden de drie atleten en hun collega Tim Jacobs al snel mee in de kopgroep. Frederik, Marino en Dennis gingen quasi gelijktijdig over de streep na 1 uur, 13 minuten en 46, 47 en 48 seconden.

Op de afsluitende 10 kilometer lopen klokten de drie eerste Belgen liepen opnieuw scherpe tijden die dicht in elkaars buurt lagen. Na 32 minuten en 57 minuten liep Ironman Marino Vanhoenacker als eerste Belg over de eindmeet.

Een prachtprestatie, goed voor de 12de plaats in het klassement. Ook hun teamgenoten Kevin Maggen, Tim Jacobs en Hans Moonen presteerden sterk. De laatste Belgische atleet eindigde 33ste van de 102 triatleten.
Samengeteld zorgden de resultaten van Mario, Frederik en Dennis voor de derde plaats in het groepsklassement met een totale tijd van 5u23:36,17 honderdsten, amper drie minuten meer dan het Braziliaanse team dat de zilveren medaille in de wacht sleepte. Met deze tijd presteerden ze iets meer dan een minuut beter dan het Italiaanse team, dat zich tevreden moest stellen met de vierde plaats.

Naast de triatlion-medaille was er voor ons land ook nog een brons voor de Judoka’s en goud voor de parachuteploeg.

Bronnen: mil.be   & rio2011.mil