Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Colpie beste age grouper in Frankfurt, Bert 8ste

De Ironman van Frankfurt krijgt traditioneel een sterk topveld aan de start. Tussen alle internationale kleppers hielden onze landgenoten Bert Jammaer en vooral age grouper Bart Colpaert zich goed staande. Colpie verbaasde de Ironman commentatoren door als allereerste uit het water te stappen. De Oil Service atleet streed vervolgens de hele dag mee vooraan en maakte het in een marathon van 3u03 mooi af. Hij pakte de 10de plaats overall in zijn debuut op de volledige afstand en werd zo de eerste age grouper in 8u33’54. Het zou ons niet verbazen als hij in oktober in de lijstjes opduikt van favorieten bij de age groupers in Hawaii. Bert Jammaer streed eveneens mee in de voorste linies, maar moest in een koud en regenachtig Frankfurt in de marathon afrekenen met een aantal snelle lopers. De Uplace atleet zette met een achtste plaats een eerste topprestatie neer in dit voor hem half verloren seizoen. Bert finishte in 8u32’26. De winst ging naar Faris Al Sultan in 8u13’50.

Pech bij SP&O atleten
De Ironman van Frankfurt had een hoogdag moeten zijn voor 3 leden van triathlonclub SP&O uit Mechelen. Ze hebben zich een jaar lang minutieus voorbereid om op die éne dag te excelleren. Hans Raats en Wouter Meeus ambiëerden niets minder dan een ticket voor de hoogmis der triathleten, de Ironman van Hawaii. Voor Jan Syryn was zich kwalificeren voor Hawaii geen doel, hij wou vooral in Frankfurt zelf optimaal presteren.

 

Ze waren er alle drie klaar voor. Dat toonden ze reeds in verschillende lokale wedstrijden waar ze vaak medialles wegkaapten. Maar het gevaar schuilt in een klein hoekje en één onaandachtzaamheid kan genoeg zijn om het voorbereidend werk van één jaar weg te vagen.  Daags voor de wedstrijd gingen Hans en Wouter wat losrijden. Tijdens deze training botsten ze tegen elkaar en kwamen beide ten val.  Het moet een behoorlijk zware crash zijn geweest want beide beschouwen het feit dat ze gestart zijn en de Ironman nog konden uitlopen als een overwinning op zich.  Dat ticket voor Hawaii konden ze toen al wel vergeten. Maar de eer van een sportman, hun ijzeren karakter, deed hen doorbijten en deze persoonlijke overwinning behalen. Hans Raats eindigde uiteindelijk in 9u52m als 62ste van zijn categorie. Wouter Meeus werd 84ste in zijn categorie in 10u11m. Ze konden zich niet dus kwalificeren voor Hawaii en dat heeft alles met die val te maken.  Ze laten het echter niet aan hun hart komen, kijken vooruit en zijn nog steeds vrienden.

 

Jan Syryn (Terhagen) kreeg ook zijn deel van tegenslag.  Hij crashte tijdens de wedstrijd op het natte wegdek tijdens het maken van een u-turn.  Hij moest onderweg 4 keer pauzeren om zijn blaas te ledigen en bracht een bezoek aan de medische dienst omdat hij teveel last had van blaren.  Maar finishen zou hij, van stoppen was geen spraken en Jan liep nog erg sterk.  Hij kwam uiteindelijk als 6de in zijn age group aan (als 62ste overall) en finishte in een geweldige tijd van 9u22.  Jan krijgt met deze prestatie wel startrecht in Hawaii. Maar hij bedankt voor de eer. Hij deed enkele jaren geleden al eens mee.  Dus die droom heeft hij al eens gerealiseerd.