Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tondeur zorgt voor primeur met derde titel

Dat Alexandra Tondeur een absoluut toptalent is, bewees de Waalse al door Europees kampioen duatlon bij de beloften te worden. In haar eerste jaar als senior pakte ze meteen twee nationale titels: op de sprint en op de kwartafstand. Zondag maakte ze tijdens de Powerman Vlaanderen haar debuut op de lange afstand, met een derde titel als gevolg. Onze archieven van de Belgische kampioenschappen duatlon zijn verre van compleet, maar we schatten in dat het een eerste keer is dat een duatlete drie nationale titels pakt in één seizoen. Bovendien werd Alexandra The Great derde in haar eerste Powerman. Het lijkt er dan ook sterk op dat ze stilaan als opvolgster van duatlonlegende Hilde Wellens mag genoemd worden. Tondeur snapte in het eerste lopen al dat ze niet naar topfavorietes Svendsen en Kerstens moest kijken. Die legden het tempo hoog en al na één ronde ging Alexandra over naar haar eigen tempo. Ilse Geldhof pikte in de slotronde aan en mocht als eerste Belgische aan het fietsen beginnen.

Tijdens de zestig kilometer fietsen reed Tondeur weg van Atriac-atlete Geldhof. Die had op haar beurt voldoende voorsprong op de SpeedX-atlete Catherine Martens. In de afsluitende 10 km lopen wisselden de posities niet meer. Goud voor de derde keer dus voor Tondeyr, zilver voor Ilse Geldhof en brons voor een sterke Catherine Martens. Laurence Bartz werd kampioene bij de D40 en Christel Van Bets pakte de titel bij de D50.

In de Powerman gingen Susanne Svendsen, vorig jaar nog tweede, en May Kerstens, eerder dit seizoen vice Europees kampioene in Horst aan de Maas, gelijkop gedurende de hele wedstrijd. De Nederlandse Kersten was duidelijk de snelste loopster en was erg blij met haar eerste Powermanzege, en dat op nog maar haar tweede wedstrijd op de lange afstand. De Deense Svendsen was eveneens tevreden met zilver en richt nu haar pijlen op Zofingen.