Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jacobs zet afscheid Minnebo luister bij

De Belgische militaire ploeg, onder leiding van coach Gino Minnebo, kent een topjaar met als hoogtepunt de bronzen medaille op de wereldspelen. Dit weekeinde zakte de militaire ploeg af naar het open Duitse militaire kampioenschap in Warendorf. Omdat Stef Verachten last minute geblesseerd afhaakte, nam coach Gino onverwacht zijn plaats in. Het werd meteen het sportieve afscheid van Gino van de militaire ploeg. Na 25 jaar dienst bij Defensie gaat ouwe getrouwe Minnebo op pensioen. In zijn afscheidswedstrijd liet hij eerst nog eens zien wat hij kan. In het fietsen ging hij iedereen keihard voorbij om als eerste in de wissel binnen te komen. In het lopen verloor hij wat plaatsen, maar met een 15de plaats kreeg hij een mooi afscheid. Dat afscheid werd nog meer in de verf gezet door de schitterende overwinning van Tim Jacobs. Lees hier verder het volledige verslag van Tim Jacobs.

Naar jaarlijkse gewoonte zakte de militaire ploeg ook dit jaar weer af naar het Duitse Warendorf voor het Open Duits Militair Kampioenschap (1/4 niet-stayer). De Belgische selectie bestond uit Bernard Sarrazin, William Didier, Kurt Preem, Klaas Taecke, Tim Jacobs en Stef Verachten. Stef moest wegens een aanhoudende knieblessure echter forfait geven en werd in laatste instantie vervangen door coach Gino Minnebo. Gino vierde hiermee trouwens na 25 jaar trouwe dienst zijn afscheid van de militaire ploeg, gezien hij op het einde van dit jaar op pensioen gaat.

Zondag 07 augustus om 11u15 was het dan zover. Met iets meer dan 100 atleten werd het water ingedoken voor 1,3km zwemmen, 46km fietsen en een dikke 10km lopen. Tim Jacobs en Kurt Preem hadden onmiddellijk het goede ritme te pakken en kwamen als respectievelijk 9e en 10e uit het water. Iets verderop volgde de rest van de Belgen.

Op de fiets draaide Tim onmiddellijk de gaskraan open om zo snel mogelijk naar de kop van de wedstrijd te rijden, wat hem ook lukte na een kleine 10km. Kurt vond niet direct de goeie benen en moest een gaatje laten. Gino had op voorhand aangekondigd zijn fietstalent nog eens tentoon te willen spreiden, en dan weten de meesten al wel hoe laat het is. Van achter uit rolde hij maar liefst het ganse deelnemersveld op!!! Na 37km ging hij op en over de koplopers… slechts één Duitser haalde het in zijn hoofd te volgen op reglementaire afstand (10m), maar die betaalde dat cash tijdens het lopen. Gino dook dan ook als eerste de laatste wissel binnen, op korte afstand gevolgd door de kopgroep bestaande uit 4 Duitsers en Tim Jacobs.

Gino had duidelijk zijn beste kruit verschoten tijdens het fietsen en werd vrijwel onmiddellijk voorbijgelopen door de snellere lopers. Hij finishte uiteindelijk verdienstelijk als 15e. Na 3km op het technische loopparcours (off road met veel bochten) werd het duidelijk dat de strijd om de overwinning ging tussen Tim Jacobs en Duitser Johannes König. Dankzij een kleine inzinking bij de Duitser halfweg kon Tim een kleine voorsprong nemen die hij niet meer uit handen gaf. Hij kwam uiteindelijk als eerste over de finish met 16” voorsprong.

Tim, samen met Kurt (6e) en Bernard (8e) zorgden eveneens voor een zilveren medaille in het ploegenklassement, na gastland Duitsland. William werd 13e en de jonge Klaas Taecke, nog niet zo lang bezig met triatlon, toonde zijn doorzettingsvermogen door, ondanks zware maagproblemen, nog mooi 25e te worden.

Na Biddinghuizen (2e plaats Hans Moonen), Middelkerke (Dennis Devriendt 2e en Hans Moonen 3e) en Brazilie (brons in het landenklassement) breidde de militaire ploeg hiermee een vervolg aan het succesvolle seizoen. De volgende afspraak is op het BK ¼ te Izegem waar vooral wordt uitgekeken naar de prestaties van Dennis Devriendt en Frederik Van Lierde.