Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Strijk en Coysman winnen in Lommel

Update : foto’s online in het fotoalbum , uitslagen onderaan dit artikel

Sven Strijk heeft de Hoeks Kwarttriatlon gewonnen. De Nederlander domineerde de wedstrijd van start tot finish. Samen met zijn landgenoten Terrence Olaria en Tom Havekes, Tim Brydenbach, Filip Van Craenenbroeck en Frederik Dormaels kwam hij als eerste uit het water na 1,5 km zwemmen. Een achtervolgend groepje met onder andere Ruben Geys, Hans Moonen en Wouter Vander Mast volgden op bijna anderhalve minuut. Na het 40 km lange fietsonderdeel had Strijk anderhalve minuut voorsprong opgebouwd op hardrijder Dirk Bullen, die traditioneel sterk was komen opzetten vanuit de achtergrond,

Tim Brydenbach en Wouter Vander Mast. Tijdens de 10 km lopen kwam Tim Brydenbach nog sterk opzetten, maar de man uit Vorselaar strandde uiteindelijk op een halve minuut van Strijk, die finishte in 1u54:44. Achter deze twee liep Ruben Geys voor eigen volk knap naar de derde plaats, voor Wouter Vander Mast. Met Hans Moonen finishte er nog een tweede Lommelse Triatleet in de top vijf. Jeroen Vandael, Filip Van Craenenbroeck, Kevin Maggen, Terrence Olaria en Bart Schrooyen maakten de top 10 compleet.

Bij de vrouwen leidde Joke Coysman de wedstrijd van begin tot einde. Ze kwam samen met Anke MatthyssenLiesbet De Schrijver en Deborah Van Gossum uit het water, met een halve minuut voorsprong op titelverdedigster Marjolein Truyers. Truyers rukte tijdens het fietsen nog wel op naar de tweede plaats, maar het was toch Coysman die na 2u08:37 als eerste over de meet kwam. Truyers volgde op 1:15 en Liesbet De Schrijver vervolledigde het podium.

pdf Uitslag Hoeks kwart triathlon
pdf Uitslag Hoeks 1/8 triathlon
pdf Uitslag Hoeks trio triathlon

  www.ruudfotografie.be