Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
10e editie Mr T triatlon Gent
Uncategorized

10e editie Mr T triatlon Gent

Op en rond de Blaarmeersen in Gent, werd vorige zondag al voor de tiende keer de Mr. T triatlon georganiseerd. Een jubileum-editie dus, waarin de organiserende club, Mr. T, ook nu weer focust op de recreatieve sporter. Sommigen wagen zich voor het eerst aan een sprinttriatlon (750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) en krijgen er de smaak te pakken.

 

mrt_2011.jpg

foto: SMO-Specialized

 

De jonge Ine Couckuyt en Tom Vander Hoogerstraete van SMO-Specialized kroonden zich tot winnaars in deze feesteditie. Een mooie organisatie, tropische temperaturen, veel volk, taart en champagne voor de finishers… alle ingrediënten om er een sportieve dag van te maken

Het werd een feestelijke editie met enkele mooie kaarsen op de verjaardagstaart, en niet alleen omdat het voorspelde onweer uitbleef. Voor het eerst werd immers de kaap van de duizend deelnemers bereikt, verspreid over vier wedstrijden (just-for-fun, vrouwen, mannen en teams). Alle 1000 sportievelingen en ook de 150 medewerkers kregen als geschenk een fles cava mee naar huis.

Bij de mannen domineerden Tom Vander Hoogerstraete en belofte Nick Debusschere de wedstrijd van start tot finish. De twee ploeggenoten kwamen samen uit het water en maakten er een koppeltijdrit van. Met een gemiddelde fietssnelheid van bijna 48 km/u zetten ze de concurrente op ruime achterstand. Voor Vander Hoogerstraete was het reeds de derde overwinning in de triatlon te Gent. maar ditmaal verbeterde hij met een tijd van 56’20" ook nog eens het wedstrijdrecord. Eeklonaar Maarten De Bolster (LTTL) vervolledigde het podium. Bij de trio’s zegevierden triatleten Gilles Cottyn, Marc Vanassche en Allen De Bel.

De familie Wellekens zorgde bij de vrouwen voor een unicum. Moeder Françoise en de 13-jarige dochter Amber stonden samen op het podium. Nadat Amber als eerste dame uit het water kwam greep Ine Couckuyt de macht. Françoise probeerde nog enig weerwerk te bieden, maar tijdens het looponderdeel nam Ine afstand van haar twee concurrentes. Een mooie opsteker voor de Westvlaamse na haar beperkte trainingsopbouw wegens sleutelbeenbreuk.

Tussen de deelnemers van de teamwedstrijd doken ook een heel aantal acteurs van het VTM-soapteam op.  Met hun aanwezigheid en in samenwerking met Mr T Triathlonclub werden opnieuw enkele goede doelen gesteund: de Volkstuintjes van Nieuw-Gent (een laagdrempelige ontmoetingsplek voor bewoners van de blokken van Nieuw-Gent), To Walk Again (een project voor mindervalide sporters) en Philippine Dental Mission (een project rond tandheelkundige hulp in de Filippijnen).