Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bert Jammaer vrijwel zeker van kwalificatie voor Hawaii

Bert Jammaer is afgelopen zondag derde geëindigd in de Ironman Canada. Met een eindtijd van 08:42:34 moest Bert, die na het fietsen een penalty van vier minuten moest uitzitten, alleen Jordan Rapp (VS; 8:28:09) en Torsten Abel (Duitsland; 08:41:09) voor laten gaan. Met zijn derde plaats in Penticton, British Columbia kwalificeert Bert zich vrijwel zeker voor de Ironman Hawaï in oktober. Het ticket voor Kona komt slechts een half jaar nadat Bert geveld werd door klierkoorts, waardoor hij een kruis kon maken over zijn hele voorjaarsseizoen.

Bert werkte zich vanaf de zwemstart mee aan de leiding van de wedstrijd. Hij kwam als derde uit het water op slechts 15 seconden van snelste zwemmer Bryan Rhodes. In het fietsen reed Bert al snel op kop, eerst samen met Rhodes en later alleen, tot Jordan Rapp rond kilometer 100 kwam opzetten. Bert bleef in een achtervolgende groep van vier goed aanklampen, maar liep tegen het einde van het fietsgedeelte tegen een penalty van vier minuten voor drafting aan. Dat betekende een achterstand van bijna 10 minuten en een vierde plaats bij het begin van de marathon. Onder een loden zon kon Bert nog een plaats opschuiven om op slechts 1:30 van de tweede plaats te eindigen.

Een duidelijk vermoeide Bert Jammaer was tevreden met zijn podiumplaats: "Naar Canada komen was een goede beslissing. Ik heb hier een constante en sterke prestatie kunnen neerzetten. Alleen toen ik die penalty kreeg heb ik het hoofd even laten hangen. Tijdens een afdaling kwam ik iets te dicht tegen mijn voorganger en in plaats van hem voorbij te steken, hield ik in. Stom. Maar ik heb me direct herpakt tijdens het lopen en zo nog een solide prestatie kunnen neerzetten. Gemakkelijk was het in ieder geval niet. Het parcours met veel klimmen en dalen, en het warme en winderige weer zorgden voor een zware wedstrijd. Maar kom, ik ben nu natuurlijk vooral tevreden. Een paar maanden geleden had ik nooit gedacht dat ik dit jaar nog op een Ironman-podium zou staan."

Bij de vrouwen waren de podiumplaatsen voor Mary Beth Ellis (VS; 9:03:13), Kim Loeffler (VS; 9:34:54) en Meredith Kessler (VS; 9:37:22).

Volledige resultaten: http://ironmanlive.com/