Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zofingen 2011 : W.K. Duatlon Lange afstand
Nieuws

Zofingen 2011 : W.K. Duatlon Lange afstand

zofingen2011.jpeg

Wat Hawaii is voor de triatleten , is ook onbetwistbaar Zofingen voor de duatleten! Met een 20 – tal  Belgische deelnemers hadden we wellicht niet de kwantiteit ; maar wel  de  kwaliteit aan deelnemers ter plaatse.

Als het land met niets dan top duatleten tijdens de laatste decennia , konden wij op dit eerste gezamenlijk wereldkampioenschap duatlon lange afstand tussen I.T.U en Powerman ook niet uit de toon vallen. Alle aanwezige Belgen hebben dat ook zonder veel woorden maar met mooie individuele prestaties laten voelen.  3 gouden , één zilveren medaille en een aantal ereplaatsen ,  werden immers weggekaapt door de deelnemende Belgen.

In de categorie dames 25 – 30 jaar met Dorothea Meur uit Ottignies ( 25° overall bij de dames ) ; in de categorie mannen 35 – 39 met Dimitri Van Massenhoven uit Staden ( 37 ° overall bij de heren ) en in de categorie overall bij de elites met Joerie Vansteelant uit Torhout , werden drie gouden plakken binnengehaald. In de categorie mannen 30 – 34 behaalde Jan Meysmans uit Asse ( 21° overall bij de heren ) , ondanks een opgelopen straf van 5 minuten , een zilveren medaille.

Als kers op de taart was er nog de verbreking van het wedstrijdrecord door Joerie.

Atleten met name Jochen Neyrinck uit Menen ( 12° overall ) , Thomas Beirnaert uit Beernem ( 41 overall en 5 ° in zijn categorie ) , Kris Steyaert uit Tielt ( 52 ° overall en 7 ° in zijn categorie ) , Mark Van Gorp uit Vremde ( 84 ° overall en 9 ° in zijn categorie ) , Bart Ysebaert uit Assebroek ( 112° overall en 15 ° in zijn categorie ) , Jorge Scherens uit Sint Andries ( 126 ° overall en 17 ° in zijn categorie ) , Marc Konings uit Otegem ( 217 ° overall en 6 ° in zijn categorie ) , Patrick Ceusters uit Rotselaar ( 263 ° overall en 6 ° in zijn categorie ) , Claude Darcis uit Herstal ( 291 ° overall en 32 ° in zijn categorie )  en Wout Moreel uit Oostkamp ( 320 ° overall en 29 ° in zijn leeftijdscategorie ) hebben onbetwist allen voluit meegeholpen aan een Belgische " succesdag " in het verre Zofingen.  Niet moeilijk dan dat er op die dag een fiere Belgische vlag wapperde boven eerder vernoemde Zwitserse stad !