Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sophie De Groote 12e tussen de Profs in WK Las Vegas
Uncategorized

Sophie De Groote 12e tussen de Profs in WK Las Vegas

De maidentrip van Sophie De Groote tussen de profatleten is meteen een succes geworden. In Las Vegas nam ze deel aan het WK Ironman 70.3 op 9/11 en tussen deze absolute wereldtop werd Sophie heel knap 12de.

Ze kwam als 20ste uit het water om dan op het zeer zwaar fietsparcours op te rukken naar de 11de plaats. Jammer genoeg kreeg ze tijdens het fietsen een bestraffing omdat ze zich niet snel genoeg liet uitzakken nadat iemand haar overstak tijdens een beklimming. Op het einde van het fietsen moest ze 4 min aan de kant vooraleer ze met het lopen kon starten.

sophiedegroote_wk_las_vegas.jpgSophie kon in 17de stelling aan de loopproef beginnen. In een enorme hitte, waarbij ze stelselmatig atletes inhaalde, schoof ze uiteindelijk op naar de 12de plaats in een tijd van 4u40’49. De wedstrijd werd gewonnen door de Australische Melissa Rollisson in 4u20’55. Bij de mannen won 2-voudig Hawaii-winnaar Craig Alexander in 3u54’48.

De ontgoocheling over de gemiste top-10 plaats, maakte snel plaats voor de tevredenheid om haar eerste deelname tussen de pro’s en die wetenschap stemde geeft haar voldoende vertrouwen voor de volgende jaren.

De doelstelling voor dit WK was voor Sophie ervaring opdoen tussen de absolute wereldtoppers en beter te doen dan haar ranking (= top 20).

Het seizoen is hiermee nog niet ten einde. Volgende zondag staat de kwarttriatlon in Ieper op haar programma op voorwaarde dat ze voldoende is hersteld van dit WK en bijhorende jetlag. In November staat normaal gezien ook nog haar eerste volledige triatlon op het programma.