Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Triatlon Mechelen

Zondag was het de 2e dag van een triatlonweekend te Mechelen. Waar zaterdag de bedrijventrio’s konden vechten voor de eerste plaats werd er daags nadien fel gestreden in de 1/8 triatlon en de 1/4 triatlon.

Met voor het eerst op de nieuwe locatie, inclusief beachstart en Australian Exit werd er op spectakel gemikt.

Uitslagen van deze wedstrijd kan u vinden via "Uitslagen", in de navigatiebalk bovenaan.

Als eerste wedstrijd van de dag was er al om 10u de sprintafstand. Bij het zwemmen zagen we Marten Van Riel als eerste uit het water komen van dichtbij gevolgd door Adam Lambrecht en Terrence Olaria. Tijdens het fietsen kregen we een groep van  6 leiders met oa Lander Dircken. Deze zou bij het lopen als snel afstand nemen van de rest en net zoals gisteren de overwinning wegkapen. Marten werd verdiend tweede voor Stijn Noens.

Bij de dames kwam Elke Selderslaghs als eerste uit het water voor Sophie Rubbrecht. Elke was echter niet zo’n goede fietster en loopster en zakte volledig weg. Sophie (nog maar jeugd A (16 jarigen) hield met gemak de tegenstand achter zich. Vanessa Cuyvers werd tweede voor Elise Scheerens die het podium compleet maakte.

Voor de kwart was er sinds dit jaar de befaamde Australian Exit (de atleten zwemmen 2 ronden en komen even het strand opgerend tussen de ronden). De beste zwemmer, net als gisteren, was Thomas Jurgens voor Peter Denteneer en Nick Debusschere; deze zouden tijdens het fietsen al snel het gezelschap krijgen van een select gezelschap met ondermeer en Pieter Heemeryck en Kjell De Hertog.

Pieter maakte de loopwedstrijd van bij het begin dood door er als een wervelwind vandoor te gaan. De loopfavoriet Jelle Geens was verzeild geraakt in een groot tweede peloton, met ook David De Grooff, Philippe Malcolm, Tim Van Hamme en Koen Veramme, en hij zou zijn achterstand met meer dan een minuut inkorten op Pieter maar verder dan de tweede plaats zat er niet meer in. Net na Jelle werd Tim Van Hamme derde dankzij eveneens een heel sterk loopnummer.

Bij de dames verliep het wedstrijdverloop gelijkaardig; Charlotte Deldaele toonde zich beste zwemster voor Amy Wolfe en Jolien Lewyllie. Charlotte en Jolien reden nagenoeg samen de ganse wedstrijd ruim 2 minuten voor Marjolein Truyers, die echter in de laatste ronde terugkwam tot op 53 seconden.

Charlotte kon in de tweede loopronde, van haar eerste kwarttriatlon, het hoge tempo niet volhouden en moest Jolien laten gaan. Het kwam pas op het voetbalveld tot een eindspurt tussen Marjolein en Jolien waarbij Marjolein, pas hersteld van een dubbele hernia, zich de sterkste toonde.