Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vander Hoogerstraete en De Groote in Ieper (2)
Uncategorized

Vander Hoogerstraete en De Groote in Ieper (2)

Tom Vander Hoogerstraete en Willem Brems  opnieuw een en twee in Ieper, Sofie De Groote winnares bij de dames.

ieper2001_dames.jpg

 
Vorige zondag stond als Belgische seizoensafsluiter  de 3de editie van de Flanders Field triatlon op het programma met toch heel wat Belgische toppers .   Bij de heren waren dit ondermeer Tom Vander Hoogerstraete, Willem Brems, Hannes CoolWouter Vander Mast, Geert Janssens  en  bij de dames Sofie De Groote, Joke Coysman en Melanie Matthys . Bart Colpaert momenteel  licht gekwetst wou zijn voorbereiding  voor Hawaï niet  in het gedrang brengen en besliste niet te starten. 

 

 

ieper2011_h.jpg

Onder een stralende zon konden de atleten van start gaan . Tom Vander Hoogerstraete en Willem Brems namen onmiddellijk in de Zillebeekse vijver het voortouw en verlieten  het water met ruim een minuut  voorsprong op hun concurrenten ( Hannes Cool, Geert  Janssens, Mathias Laureyns, Hannes Vander Moere ). Tijdens het zwemmen was het evenwel pijpenstelen  beginnen regenen . De regenbui  toverde, spijtig genoeg, het mooie  selectieve  fietsparcours  om tot een uiterst gevaarlijk proef  waardoor heel wat atleten ten val kwamen. Het  leidend duo besloot geen enkel risico te nemen en nam zeer behoedzaam de vele bochten en afdalingen . Vaak  met voeten uit de klikpedalen en steun zoekend op het wegdek .  Hannes Cool was duidelijk behendiger en slaagde erin na anderhalve ronde de leiders bij te halen . De drie leiders kwamen met ruim 2 minuten  de wisselzone in  en legden gezamenlijk de eerste kilometers van het loopparcours af. Om beurten zorgden Tom en Willem voor een tempoversnelling die het Hannes Cool bijzonder lastig maakten . Halverwege de eerste ronde koos Tom voor een iets ander traject, versnelde en dit was voldoende om zijn concurrenten in de steek te laten.  Willem  Brems voerde  een ronde later op precies dezelfde plaats een analoog manoever uit en liet  op zijn beurt de ITC atleet achter .  Tom Vander Hoogerstraete  won de wedstrijd en kon de bloemen overhandigen  aan zijn jarige vriendin . Willem Brems werd verdiend 2de  en eerste belofte .  Hiermee herhaalden de  2 SMO – Specialized atleten hun exploot van Viersel  . Hannes Cool werd mooi derde.

Bij de dames stond er geen maat op Sofie De Groote . Ze leidde van start tot aankomst. Joke Coysman kon tijdens het zwemmen nog in haar nabijheid blijven maar diende tijdens het fietsen de rol te lossen en eindigde eervol tweede. Melanie Matthijs   kwam  tijdens het fietsen ten val  en liep aanzienlijke schaafwonden  op aan dij en arm. Toen de ziekenwagen ter plaatse kwam besliste, de sedert vorige week Ironlady , opnieuw de fiets te kiezen boven de brancard en eindigde heel verdienstelijk 3de  amper een week na haar schitterende prestatie in de volledig triatlon te  Wales waar ze zich plaatste voor Hawaï 2011.  

De uitslag kan je vinden onder: http://www.triathlonieper.be/docu/resultkwart11.pdf

Een beeldverslag van de wedstrijd op: http://www.focus-wtv.tv/programma/sport-west/flanders-fields-triatlon-ieper