Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Peter Croes weer sterk in Wereldbeker Huatulco

In de schaduw van de Ironman van Hawaii werd er gisteren ook gestreden in de Worldcup van Mexico. Dit jaar stond wereldtopper Javier Gomez niet aan de start maar Croes stond er op gebrand om zijn prestatie van vorig jaar toen hij een 6e plaats wist te pakken te evenaren. 

Het was de Slovaak Richard Varga die zoals gewoonlijk als eerste uit het water kwam en zo de zwempremie kon opstrijken. In zijn zog verschillende andere toppers maar het was even wachten op Croes die zich toen op zo’n minuut achterstand bevond. Op het zware fietsparcours wist Croes echter (in de laatste ronden) orde op zaken te stellen en aansluiting te maken met de kop van de wedstrijd waardoor de kaarten weer helemaal open lagen.

Croes wisselde snel en kon als 5e aan de loopproef beginnen. De winnaar van de ETU Premium Cup van Brasschaat, Richard Murray leek in eerste instantie de wedstrijd naar zijn hand te zetten maar in de laatste ronde werd hij nog voorbijgesneld door de Amerikaan Chrabot die was teruggeslagen door een valpartij tijdens het fietsen. Murray eindigde knap als tweede en Bruno Pais kon sinds lange tijd nog eens het podium op een Worldcup behalen. Croes hield mooi stand en werd knap 11e waardoor de OS van 2012 terug een stap dichter komen. 

Bij de vrouwen stond de Antwerpse Katrien Verstuyft aan de start. In het zwemonderdeel verloor ze een kleine minuut die ze tijdens het fietsen niet kon goedmaken. De leiders reden steeds verder weg waardoor Verstuyft een ware inhaalbeweging moest beginnen in het lopen. Dit deed ze met een sterk loopnummer nog uitstekend waardoor ze een 20e plaats wist te grijpen.
 
Meer informatie en sfeerbeelden op de ITU website: Hier