Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon Decuyper op Wereldbekerpodium!
Uncategorized

Simon Decuyper op Wereldbekerpodium!

sdc_tongyeong2011.jpg

Op 15 oktober vond in Tongeyong (Zuid-Korea) een wereldbekerwedstrijd triatlon plaats. Onder de deelnemers bevonden zich 2 belgen, Simon Decuyper en zijn coach, Stijn Goris. En tegenvaller voor de mindere zwemmers was alvast dat nieuwe metingen vlak voor de start melden dat de watertemperatuur gestegen was van 19° naar 22° graden, wat dus betekende dat wetsuits verboden waren.

Simon zwom sterk en kwam vooraan de tweede zwemgroep, die geleid werd door Stijn, uit het water op amper 1 minuut achterstand op de topzwemmers. De verstandhouding op de fiets was prima en Stijn deed er alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden met de kopgroep.

Nadat na 2 ronden het verschil met de kop van de wedstrijd begon te slinken begonnen ook enkele andere landen extra mee te werken waardoor in de voorlaatste ronden een hergroepering een feit was. Een 5-tal atleten sloeg er nog in om een 10 tal seconden weg te rijden. Simon, die ook tijdens het fietsen hard gewerkt had, voelde zich nog sterk en Stijn leidde hem vooraan in de groep, om  bij de eersten te kunnen wisselen. Het plan had succes en Simon kwam als eerste van de groep uit de wisselzone.

De Rus Poliansky liep vrijwel meteen weg en Simon leidde de achtervolgende groep. Op die manier liep hij al snel op een tweede plaats in een groepje van 6. Een dipje na 5km zorgde ervoor dat hij 3 atleten moest laten gaan, maar in de laatste ronde kon hij zich nog herpakken en liep hij nog naar een zeer verdiende derde plaats!

Deze derde plaats benadrukt nogmaals het talent wat zich de komende jaren zo goed als zeker nog verder kan ontwikkelen en zorgt er ook voor dat Simon richting de top 100 kan oprukken.