Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hooghe en Heemeryck sterk op Europees Kampioenschap
Uncategorized

Hooghe en Heemeryck sterk op Europees Kampioenschap

 
img_8436.jpg
NLT-atlete Sofie Hooghe met vertrouwen in de afdaling
 
Onze belgische beloften Sofie Hooghe en Pieter Heemeryck namen dit weekend deel aan het Europees Kampioenschap U23 in het Israelische Eilat. Hooghe deed het met een 6e plaats uistekend! Heemeryck kende pech en kon al snel een topnotering vergeten. Hun wedstrijdverloop kan je terugvinden bij lees meer!

img_8355.jpgHooghe verliet op een beperkte afstand het water in gezelschap van de favoriete Yelistrova. Voorin werd er een kopgroep gevormd bestaande uit 3 Russen en een Franse. Hooghe volgde in een groepje van 5 op deze kopgroep. Voorin was de samenwerking door de Russische overmacht echter zeer goed waardoor de achterstand groter werd. Hooghe ondernam in haar groep verschillende pogingen om het tempo hoog te houden maar hier kreeg ze geen respons op. Met een achterstand van 3 minuten na het fietsen kon ze wisselen in het spoor van Yelistrova.  In de hitte hield ze zeer goed stand en kon ze uiteindelijk als 6e over de finish komen in haar eerste Europees kampioenschap bij de beloften. Een resultaat waar ze zeer tevreden op kan terugblikken aangezien ze in haar eerste jaar reeds bewees te kunnen meespelen met de betere beloften van 2011!

Uitslag Hier

img_8178.jpg

Heemeryck kende een zeer goed zwemnummer en verliet in het spoor van de snelste zwemmers het water. Er werd een kopgroep van 18 gevormd met al de favorieten die voor het podium konden gaan. Het tempo stokte al gauw waardoor twee atleten het hazenpad kozen. Hierbij de grote favoriet Raphael die onlangs nog een 4e plaats wist te pakken op een wereldbeker. De kopgroep liet de twee begaan maar in de derde van zeven fietsronden kende Heemeryck pech. Na de afdaling ging hij bij het opdraaien van het rondpunt bijna onderuit door een platte tube. Met zo’n 2 kilometer tot de zone waar er wielen konden gewisseld worden werd het moeilijk en diende hij de kopgroep te laten gaan. Heemeryck zette nog alles op alles en probeerde de kloof met de kopgroep terug te overbruggen, maar doordat de Portugezen het tempo begonnen op te drijven kon hij op zijn eentje niks inbrengen. Hij kwam uiteindelijk in een achtervolgend groepje terecht maar het tempo was hier veel trager waardoor hij met een achterstand van 2m30s de wisselzone kon verlaten. Heemeryck haalde nog een aantal atleten uit de kopgroep in maar kwam ontgoocheld als 18e over de streep. Een plaats tussen plaats 10-14 behoorde zeker tot de mogelijkheden indien hij uitgerust vanuit de kopgroep kon starten. Een goed reusltaat dus voor beide beloften!

 

Uitslag Hier