Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tony Goossens opperduivel in Kasterlee
Tony Goossens in de Hel van Kasterlee (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Duathlon

Tony Goossens opperduivel in Kasterlee

Tony Goossens uit Lichtaart werd in de 10de editie van de Hel van Kasterlee als favoriet aangekondigd door zijn derde plaats van vorig jaar. Hij maakte de verwachtingen meer dan waar.  In het mountainbiken maakte hij deel uit van een kopgroep van drie met tweevoudig winnaar Chris Maes (die na één ronde lopen leeg uit de wedstrijd stapte) en de verrassende 24-jarige wielrenner Seppe Odeyn.

Na de 105 km mountainbiken op een loodzwaar slijkparcours bleek Tony Goossens de snelste in de afsluitende 30 km lopen. Die andere tweevoudige winnaar Bart Van De Water kwam nog terug naar een tweede plaats, maar op ruime achterstand van winnaar Goossens. Odeyn pakte onverwacht de derde podiumplaats.

Alle vier de helden van tien aankomsten in de Hel, de zogenaamde club van 10, haalde de aankomst, dus een speciale vermelding voor Swa Vloemans, Marc Monden, Michel Beeckman en Ludwig Willems.

Bij de dames was de Hel net een kilometer te lang voor debutante Annick Caers. Titelverdedigster Annelies De Muynck vocht een verbeten strijd uit met de Kempische Caers, maar de dame uit Bredene verlengde in de slotmeters toch haar overwinning van vorig jaar. Griet Schrijvers werd derde, Vladka Lambrichts was vierde.