Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jonathan Wayaffe sterk in het veld

 
Gewoontegetrouw vinden vele tri- en duatleten na nieuwjaar de weg naar alternatieve wedstrijdvormen in voorbereiding op hun wedstrijdseizoen. Vanaf nu zullen we  deze prestaties dan ook proberen in beeld te brengen. Opgemerkte prestatie van de week was wellicht winst in de veldloop van Grimbergen door de SP&O atleet Jonathan Wayaffe.
 
De 16-jarige atleet die reeds tweede werd op het BK triatlon bij de jeugd A domineerde zijn categorie van begin tot einde en gaf vele atleten aangesloten bij een atletiekclub het nakijken. Na 14m32s kwam hij onbedreigd binnen met een 20-tal seconden voorsprong op zijn dichtste belager.  Vorige week werd hij nog knap 5e op de 4km van de corrida van Leuven die toen door de Scott-atleet Jelle Geens gewonnen werd.
 

Andere opvallende resultaten:

Ook in de veldloop van Grimbergen werden Pieter Heemeryck 11e en Kjel De Hertog 42e in een sterk bezette wedstrijd bij de seniors heren. Robin Dumeez liep zich naar een 6e plaats bij de scholieren heren, Cedric Gaubert naar een 16e plaatsen dit in de wedstrijd die gewonnen werd door Jonthan Wayaffe.

Dries Busselot werd tweede in de avondveldloop van Tessenderlo. Hij haalde het voor een andere duatleet en teamgenoot Glen Laurens. Zij moesten enkel topveldloper Krijn Van Koolwijk voor zich dulden. Trainer aan de topsportschool Marc Geerts werd in deze wedstrijd  11e, Willem Brems 18e.

De run en bike aan de NATO werd gewonnen door Jim Thijs en Christophe Dekeyser. Het duo dat wel vaker als duo aan de slag gaat in de voorbereidingsperiode slaagde er dit jaar wel in de zege op hun palmares bij te schrijven.