Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Uplace Pro triathlon Team atleten gaan voor Ironman overwinningen

De atleten van het Uplace Pro Triathlon Team, het Belgische professionele triatlonteam, presenteerden op 7 februari hun doelstellingen voor 2012. De ambities van Tine Deckers, Sofie Goos, Bart Aernouts, Bert Jammaer, Bruno Clerbout en Axel Zeebroek liegen er niet om: ze gaan dit jaar voor Ironman-overwinningen.

Uplace Pro triathlon Team 2012Team manager Ben De Wolf: “2011 leverde zeven Ironman-podiumplaatsen en vier zeges in de halve Ironman. In 2012 gaan we voor Ironman-overwinningen”. Een opgemerkte aankondiging kwam van Bart Aernouts. Hij neemt in maart deel aan zijn eerste volledige Ironman. Hij zal zich vanaf nu exclusief toeleggen op de lange afstand.

Team manager Ben De Wolf keek terug op de sportieve ups en downs van 2011: “Het voorjaar werd getekend door de gezondheidsperikelen van Bert Jammaer en Rutger Beke. Rutger kondigde in mei ook zijn afscheid van de sport aan. Natuurlijk hadden we hem graag zien blijven. In juli wonnen Sofie Goos en Bart Aernouts de halve Ironman van Antwerpen, en eindigde Axel mooi tweede. Het bleek een sportief keerpunt. De late zomer en herfst brachten nog twee halve Ironman-overwinningen van Bart en Ironman-podiumplaatsen voor Tine, Bert, Bruno en Sofie. Maar de belangrijkste wedstrijd van het jaar was natuurlijk het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Het feit dat we er met een uitgebreide delegatie stonden was een succes; de resultaten waren minder. Bert en Sofie moesten opgeven. Axel eindigde 28e.
Tine zette dan weer een fantastische 12e plaats neer, het beste resultaat ooit van een Belgische atlete”.

Op vlak van zichtbaarheid was 2011 een voltreffer; “Al snel was ‘the green team’ een herkenbare, gevestigde waarde in het internationale triatloncircuit. Iedereen had onze opvallende groene outfits en Ridley fietsen gezien. De respons was enorm”, aldus De Wolf.

Het volledige nieuwsbericht lees je hier, de team kick-off film vind je hier.