Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-Specialized op 3 fronten in 2012
Nieuws

SMO-Specialized op 3 fronten in 2012

SMO Spec

Foto: Bert Wauters


SMO-Specialized stelde onlangs haar nieuwe ploeg voor in De Roste Muis. In 2012 richt het team uit het Meetjesland zich eens te meer op drie fronten. Ten eerste wordt de kaart van de jeugd getrokken. Aan de al ruime jonge juniores- en beloftenploeg van SMO-Specialized wordt dit jaar Lukas De Jonghe toegevoegd. Speerpunt van de jeugdatleten is vooral Ine Couckuyt, die een jaartje sterker, zich vooral richt op de internationale wedstrijden. Maar dé wedstrijd waar de meeste jeugdatleten naar uitkijken, is het Belgisch kampioenschap Sprint, waar ze het maar al te graag opnemen tegen de elites. Bij die elites krijgt SMO-Specialized dit jaar versterking van Charlene Ottevaere.

Sterke zwemster Ottevaere brak vorig seizoen definitief door en maakte op de kwartafstand de aansluiting met de Belgische subtop. Ze is zelf onder de indruk van het feit dat een team als SMO-Specialized haar binnenhaalde. Met de progressie die ze nog boekte in de winter kan Charlene mogelijk gaan voor nieuwe ereplaatsen.

Op de lange afstand is SMO-Specialized alvats verzekerd van één atlete in Hawaii. Melanie Matthys werd knap zesde op haar debuut in de Ironman van Wales en verzekerde zich zo al vroeg van een ticket. Haar hele seizoen zal in het teken van Hawaii staan, al pikt ze ook het BK lange afstand mee. Als vice-Belgisch kampioene en winnares in Butgenbach in 2011 is ze één van de favorietes voor de titel. Ook ploeggenoot Tom Vanderhoogerstraete verlegt zijn focus naar de lange afstand. Hij hoopt zich op de 70.3 Ironman van Mallorca te kwalificeren voor het WK in Las Vegas. Zijn tweede doel ligt bij het ITU WK Long Distance in Spanje.

Naast de jeugd en de lange afstandsatleten, blijft er bij SMO-Specialized een stevige kern van kwarttriatlon atleten. Met name Willem Brems, Simon De Cuyper en Peter Croes zijn hierbij de speerpunten. Over die twee laatsten leest u de komende dagen meer in aparte voorbeschouwingen op hun Olympische seizoen.

Ploegkapitein Michael Dewilde, die in 2012 overigens geen enkele hele triatlon op zijn programma heeft staan, benadrukte nog dat SMO-Sepcialized voor een belangrijk jaar staat. Dat ze straks mogelijk twee atleten in Londen krijgen, is één ding, maar naar de sponsors toe zou een mooie prestatie in de Belgische kampioenschappen per ploeg op 1 mei een mooie bonus zijn. “De laatste jaren waren we er dichtbij , maar dit jaar willen we vol gaan voor de titel bij zowel de mannen als de vrouwen. En ook op de individuele kampioenschappen hebben we een paar hete ijzers in het vuur”, aldus Michael.