Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Hannes Cool en Joke Coysman kampioen

In Bütgenbach vond zondag 24 juni het BK LD triatlon plaats. Ondanks de voorspellingen was het aangenaam weer om 10u toen de zwemstart werd gegeven. Er stond op het fietsparcours een behoorlijke wind en kort nadat de eerste fietsers binnen kwamen bereikte de regen ook Bütgenbach.

Het was Tom Vander Hoogerstraete die met een minuut voorsprong aan het fietsen begon. Michael Rosu had zich een 10 seconden kunnen losrukken van een achtervolgende groep en startte een minuut na Vander Hoogerstraete aan het fietsen.

Guillaume Heneman, Wouter Monchy en Tim Brydenbach begonnen aan de achtervolging.

Na de eerste fietsronde had Hannes Cool, die de 9e zwemtijd had en 2 minuten moest goedmaken op Vander Hoogerstraete, de leiding van de wedstrijd overgenomen. In de tweede wisselzone had hij een 30 seconden voorsprong op Michael Van Cleven en startte aan de 21km lopen. Guillaume Heneman kwam als derde de wisselzone binnen op 2″30, gevolgd door Vander Hoogerstraete.

Het duurde niet lang eer de voorspelde regen begon te vallen en de meeste atleten moesten dan ook de rest van de fietsproef nat afwerken. Hannes Cool zag af, maar vergrootte zijn voorsprong om met een kleine 2 minuten voor Michael Van Cleven de belgische trui binnen te halen. Titelverdediger Tim Brydenbach werd derde, een plaats waarmee hij zeker niet ontevreden mee was.

 

Bij de vrouwen was het Joke Coysman die met de driekleur op het podium mocht. Ze kwam samen met Doumic Letot uit het water, die met het fietsen 13 minuten moest toegeven. Debbie Verstraete volgde na het zwemmen op 2″30, net na Melanie Matthys die tijdens het lopen zou opgeven, maar kon dat gat met het fietsen bijna helemaal wegwerken. In het afsluitende lopen was er echter geen houden aan Joke en met een overtuigende 4 minuten voorsprong kwam ze als eerste aan. Letot kon zich toch nog de derde plaats grijpen.

Het zal voor Debbie de komende weken er rustiger aan toe gaan. Ze zal haar behandeling voor hielspoor starten om dan nadien verder aan haar lopen te werken.

 

De volledige uitslag van het BK is te vinden op de website van Chronorace