Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Kampioenen bevestigen in Kortrijk

Met Ilse Geldhof bij de vrouwen en Gert Van Poucke bij de mannen bevestigden de Belgische kampioenen hun huidig vormpeil in de duatlon van Kortrijk. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, kregen we in Kortrijk zowel bij de vrouwen als bij de mannen een rematch van het kampioenschap van Schuiferskapelle. Bij de dames trokken Ilse Geldhof en Lieselot Bossuyt er opnieuw vandoor. Ze kwamen samen in de wissel en in het fietsen pakte Geldhof weer voldoende voorsprong om haar zegereeks verder te zetten. Bossuyt werd tweede, Kim Nulens was derde. Bij de mannen kon Gert Van Poucke rekenen op de steun van ploegmakker Kjell Vanmelkebeke. Samen met Glen Laurens en Tim Van Hemel, die zich deze keer niet liet verrassen, vormden ze een kopgroep van vier.

Vanmelkebeke blies zichzelf op toen hij het tempo van de andere koplopers wou blijven volgen en betaalde dat cash op het heuvelachtige fietsparcours. Hij gaf er in de tweede ronde de brui aan. Zijn plaats werd vooraan ingenomen door Jan Petralia. Toen eerst Glen Laurens met lekke achterband wegviel en daarna Petralia letterlijk wegviel in een gladde bocht, dachten we een tweestrijd te krijgen tussen de kampioenen van de laatste twee jaar: Van Poucke en Van Hemel. Maar uit de achtergrond kwam de verrassende Jeroen Snick nog terug. Met zijn drieën begonnen ze aan het afsluitende lopen. Daarin bevestigde Gert Van Poucke dat hij een verdiende titelhouder is. Hij haalde het vlot van Tim Van Hemel. Jeroen Snick hield Rob Douwen van zich af en pakte met zijn derde plaats zijn beste prestatie ooit. Rob Douwen was vierde, Tim Vijverman vijfde en de zaterdag 44 jaar geworden Armand van der Smissen werd zesde.

 

Uitslagen kwartduatlon Kortrijk

Uitslagen sprintduatlon Kortrijk