Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Simon De Cuyper
Nieuws

Interview Simon De Cuyper

SimonDCDe Olympische Spelen zijn aan hun 4e dag toe. Triatlete Katrien Verstuyft vertrok vorige week naar Londen en liep al mee in de openingsceremonie. Simon De Cuyper reist vandaag af naar Londen. Ik belde de jonge Leuvenaar gisteren even aan de vooravond van zijn eerste Olympische avontuur.

Simon, hoe gaat het met je?
Goed, maar het begint nu toch wel een beetje te kriebelen. Ik zie het helemaal zitten en kijk er enorm naar uit. De conditie is prima, maar ik begin nu toch wel een beetje nerveus te worden 🙂

Waar ga je verblijven?
In het Olympisch dorp. Er zijn triatleten die in een hotelletje vlak bij Hydepark logeren, maar wij hebben er voor gekozen om in het Olympisch dorp te logeren.

Hoe ziet jou laatste week voor de wedstrijd er uit?
Dinsdag reis ik naar Londen met de trein. Ik plan nog een looptraining ’s avonds, maar het zal er een beetje vanaf hangen hoe de reis zelf verloopt. Als ik hier toekom wil ik me eerst installeren, effe kijken hoe en waar alles is, hoe het er ginder aan toe gaat enz.
En dan de rest van de week worden er elke dag toch nog een 2-3 tal trainingen afgewerkt. Het is wel afbouwen, dus intensiteit en quantiteit worden wel wat terug geschroefd.

Ga je nog naar andere sporten kijken?
We hebben die mogelijkheid om als atleet naar andere wedstrijden te gaan kijken. Maar voor mijn wedstrijd waarschijnlijk niet. Daarna blijf ik nog wat in Londen en ga ik zeker nog wat andere sporten gaan bekijken. Maar voor de wedstrijd wil ik toch zo veel mogelijk gefocust blijven.

Hoe kijk je tegen de wedstrijd zelf aan?
Ik heb geen echte ambitie hier. Dit zijn voor mij “de Spelen zonder druk”. Ik zou voor mezelf wel graag binnen de 16 beste looptijden lopen.
Hoe de wedstrijd zal verlopen is moeilijk te zeggen. Je zit hier met wereldtop, maar er zijn wereldbekers met een zwaardere bezetting. Dat komt natuurlijk doordat elk land maximum 3 atleten mag afvaardigen. Er wordt maar met 55 atleten gestart, dus er zal bij de start al minder “gevochten” worden. Het is een vlak fietsparcours, dus het tempo zal bepalen hoe zwaar de wedstrijd wordt. De kans is reëel dat alles op de fiets samen komt in één grote groep. Het kan ook zijn dat er zich een elite groep afsplitst met daarin o.a. de Brownlee’s, Gomez en de Russen. Maar ook dan zal het niet niet aan mij zijn om te gaan jagen in de fietsgroep, en zet ik alles op het lopen.

We wensen je alvast heel veel succes!
bedankt

De vrouwen triathlonwedstrijd van Katrien start op Zaterdag 4 augustus om 10:00 ’s morgens, de mannenwedstrijd met Simon vindt plaats op dinsdag 7 augustus om 12:30.