Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verslag IM Zweden
Nieuws

Verslag IM Zweden

Zaterdag 18/8/12 zal voor mij altijd een historische dag blijven, voor het eerst onder de 9u in een Ironman!

Een wedstrijd in een mooi decors met een geweldig publiek!
Kalmar is een mooie locatie aan de kust van Zweden. Zwemmen in de haven met water van 18-19°C, fietsen op een snel en vlak parcours en lopen in en rond het bruisende stadje Kalmar. De weersomstandigheden waren gewoonweg perfect: geen wind en een temperatuur van rond de 20 graden!

DikrBaelus zweden

De voorbereiding verliep perfect. Ik heb dit jaar rustig opgebouwd en mijn conditie en vertrouwen groeide met de week. In de triatlon van Aarschot (15 juli) wist ik al dat het goed zat. Die 3 weken erna trainde ik nog stevig. De week daarna goed afgebouwd en de laatste week voor de Ironman rustte ik goed. 
Ik voelde al een lange tijd dat het goed zou komen voor IM Sweden. Fysiek maar vooral mentaal was ik er echt klaar voor!

Zwemmen werkte ik rustig af, zonder forceren. Fris als een vis kwam ik uit ‘t water om aan de 180km fietsen te beginnen. Fietsen goed en sterk gevoel, maar goed gedoseerd. Het parcours was meestal vlak, soms licht glooiend, met lange rechte wegen. Echt een snel parcours, ook door de goede weersomstandigheden. Dit had als gevolg dat er geen grote tijdverschillen ontstonden vooraan. De marathon zou moeten beslissen. Ik wist dat ik een sterke marathon kon lopen dus ik moest me niet ongerust maken.

Ik kwam redelijk fris van de fiets en voelde na 1km lopen meteen dat ‘t mijn dag ging worden. Het gevoel dat ik in deze marathon had, was ongekend. Ik liep heel de marathon aan bijna dezelfde snelheid. Ik kende, echt waar, geen enkele dip! Ik kon gewoon blijven lopen. Waarschijnlijk had ik sneller kunnen lopen en iets dieper kunnen gaan, maar ik wou geen risico lopen. Ik wou de wedstrijd zeker op een deftige manier uitlopen en dat is dus gelukt. Mijn gemiddelde hartslag na 180km fietsen en 42,2 lopen: hf 143. Dat zegt genoeg :-)… deze lage hartslag zegt dat het sneller kan. Dit zal er voor zorgen dat ik snel gerecupereerd zal zijn. Bovendien kan ik deze gespaarde energie bewaren voor de Ironman van Hawaï op 13 oktober!

De laatste rechte lijn was genieten! Nog eens een topprestatie in een volledige triatlon doet deugd. 

Resultaat:
33ste overall (1591 deelnemers)
5de in age-group 30-34 (241 deelnemers)
Kwalificatie voor Ironman Hawaï.

3,8km zwemmen: 00:58:00 (76ste)
180km fietsen: 4:41:35 (na het fietsen 64ste plaats)
42,2km lopen: 3:04:56 

Finish Time: 8:50:45!

De dag na de wedstrijd was het een leuke tijd op de ’ceremony’ met de Belgen. Proficiat aan alle finishers en aan de 2 ander gekwalificeerde Belgen, Bart Becquaert en Johan Pauwels. Zij deden ook een prachtige wedstrijd.