Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sport-Events offroad triathlon team
Nieuws

Sport-Events offroad triathlon team

flyerteamseAlle vormen en maten van de triathlonsport hebben vandaagdedag succes en groeien elk jaar. Elk seizoen komen er nieuwe organisaties bij en stijgen de deelnemersaantallen. In de schaduw van de almachtige ironmans komen ook de offroad triathlons sterk opzetten. De zogenaamde Xterra’s hebben net als de ironmans een grote finale die jaarlijks op het Hawaiaanse eiland Maui plaatsvindt. In Europa zijn er Xterra’s in oa Frankrijk, Duitsland, Zwiterland, Tsjechië, Spanje, Italië en Engeland. In de Benelux hebben we zowel in België (crosstriathlon De Haan) als in Nederland (crosstriathlon Den Haag) een offroad variant aan zee. Die van Nederland is in 2013 trouwens het officiële WK ITU. In de Belgische Ardennen in het piepkleine Nisramont (tussen La Roche en Houffalize) vinden ook elk jaar enkele offroad wedstrijden plaats die vele modderfanaten naar ginds lokt. 

 

Het indivudele aspect van offroad triathlon is veel groter dan bij de wegvarianten en “bedriegen” of de boel belazeren door te stayeren is niet van toepassing. Meer en meer atleten gaan zich volledig toeleggen op deze tak en twee van die specialisten vinden nu elkaar in het allereerste Offroad Triathlon Team : Team Sport-events. 

 

Wouter Vander Mast : Is in het Ardeense Nisramont de voorbije 2 jaar haast onklopbaar en haalde ook al 2 x op rij verwoestend uit in een offroad tri in Maastricht. Wouter is iemand die alles kan en ook alles combineert (stayerwedstrijden, sprint, kwarts, lange afstand etc). 2013 staat echter volledig in het teken van de MTB en zo gaat hij debuteren in enkele Europese Xterra wedstrijden. Zwitserland en Frankrijk staan al zeker op het programma. Niemand uit het Xterra circuit kent Wouter, maar na dit seizoen gaat dat wel ander zijn vermoeden we ! 

Yeray Luxem : deze 26-jarige triatleet/All-rounder uit Merksem gaat al lang mee en is samen met Jim Thijs DE Xterra specialist in België. Naast de vele top 8 noteringen in de XTERRA wereldbeker wedstrijden is hij in elke multisport-format een gevaarlijke klant voor de winst. Zijn ambitie is om beter te doen dan zijn hoogste ranking tot dusver en dat is een 2de plaats in Xterra Suisse. Tevens wil hij het WK, waar hij laatst nog 9de werd vlak achter Tim Don en voor Eneko Llanos, nog beter doen.  Beide atleten zijn nog jong voor deze formats waar kracht, uithouding, ervaring en techniek een grote rol spelen. De toekomst ligt dus voor het grijpen.
Samen komen ze in 2013 uit voor het Trinity Triathlon Team waar ze samen de zwemtrainingen van Olivier Pignet zullen afwerken. Door hun engagement met sport-events.be vinden ze in La Roche en Ardenne een uitgelezen uitvalsbasis voor de nodige, zware en specifieke trainingsarbeid. Het is daar ook dat ze samen in team de Grand Raid gaan afwerken en later op het jaar de loodzware Nisraman (1km fietsen – 42km fietsen – 15km MTB – 10km trailrun) gaan betwisten. Wouter won vorig met 15 minuten voorsprong op Rob Barel. Dit jaar ontmoet hij er echter naast oa Bert Flier zijn eigen ploegmaat en zal de strijd wellicht veel harder zijn. 

Naast deze twee triatlontoppers bestaat het team ook uit 2 trailrunsters. Sandy Van Landeghem is de Belgisch kampioene trailrunning lange afstand en Veerle Vanhoeck pakte zilver op het BK korte afstand. Beide dames gaan tal van trails lopen volgend jaar al dan niet in teamvorm. Sandy mikt als hoogtepunt op de CCC terwijl Veerle een week later zal starten in de Transalpinrun.

Partners voor volgende seizoen zijn naast Sport-events en Trinity, shop2run uit Ekeren, Squeezy Sports Nutrition, Sailfish en Scott  Samen trainen, samen reizen, samen racen en … samen op het podium staan, dat is het plan voor 2013