Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTC voert ranking in voor agegroups
Nieuws

WTC voert ranking in voor agegroups

ranking WTC, de organisatie achter de Ironman en Ironman 70.3 triathlon wedstrijden heeft beslist om na een proefproject in Europa vorig jaar, het principe van Age Group Ranking wereldwijd door te trekken. De ranking is een systeem om je als atleet te “meten” maar vervangt het kwalifcatiesysteem voor de wereldkampioenschappen in Hawaii en Las Vegas niet!

 

Net zoals reeds enkele jaren bij de Pro atleten het geval was, zullen nu ook age group atleten op verscheidene wedstrijden punten kunnen verzamelen waarmee de AGR ranking wordt berekend. Een atleet mag aan zo veel wedstrijden deelneman al hij/zij wil, enkel de 3 beste resultaten van het jaar worden in de ranking opgenomen.

Een age group winnaar van een Ironman wedstrijd verdient 5000 punten, de winnaar van een Ironman 70.3 krijgt daar 3500 punten voor. De andere punten worden met een soort glijdende schaal verdeeld over de deelnemers, met een minimum van 1000 punten voor een finish in een Ironman en 700 punten voor een finish in een Ironman 70.3.

Het systeem herkent 3 verschillende categorieën atleten, nl atleten die enkel Ironman wedstrijden doen, atleten die enkel Ironman 70.3 doen en atleten die een mix van beide afstanden doen. Het AGR systeem wordt echter niet gekoppeld aan het KPR (Kona Points Ranking).

De wereldkampioen wordt ook niet uitgeroepen op basis van het klassement, maar is de winnaar van het desbetreffende wereldkampioenschap. Het hoeft dus niet noodzakelijk de hoogste gerangschikte atleet te zijn die wereldkampioen wordt.

Meer info over de rankings is te vinden op www.ironman.com