Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
verslag Trinity Wintertriathlon zondag 24 februari 2013
Nieuws

verslag Trinity Wintertriathlon zondag 24 februari 2013

trinityWat al enkele dagen op voorhand in de lucht hing, werd zondag werkelijkheid. Het werd een echte Wintertriathlon. Tijdens het uitpijlen op zaterdag vielen er al wel enkele sneeuwvlokken, maar ook voor ons was het witte sneeuwtapijt op zondagochtend een verassing. Deze winterse toestanden hielden de deelnemers niet tegen om er een sportieve dag van te maken.

 

In de voormiddag legden de atleten de zwemproef af in het warme zwembad. Door de triathlon te splitsen in twee delen, was er na het zwemgedeelte voldoende tijd om zich warm aan te kleden voor de twee resterende proeven in de namiddag.

 

Als eerste waren de Kids aan de beurt. Negen kinderen fietste onder begeleiding en in groep een tocht van 2 kilometer door het park van Brasschaat. Nadat ze hun fiets in de wisselzone hadden geplaatst, begonnen ze aan een loopronde van 1 kilometer. De eerste 500m bleef iedereen samen, de laatste 500m mochten ze op eigen tempo doorlopen tot aan de finish. 

Na het welverdiende hapje en drankje, werden ze op het podium verwacht. Voor hun mooie prestatie kregen ze allemaal een medaille. De triatlontoekomst is duidelijk verzekerd!

Daarna was het de beurt aan de 18 jeugdatleten verspreid over 3 leeftijdsgroepen. Jeugd C, B en A moesten respectievelijk 1, 2 en 3 ronden van 3km afleggen. Zij hadden de moeilijke taak om de

sporen te trekken in de verse sneeuw. Na het fietsen stonden nog 1, 2 of 3 ronden van 1.5km op het programma.

 

Als eerste kwam Nick Schoenmakers (ATRIAC) over de eindmeet. Goed voor de eerste plaats bij de Jeugd C jongens. Slecht 15 seconden na Nick kwam ook de eerste dame over de meet. Hanne Peeters (GETC) werd zo winnares bij de Jeugd C meisjes.

 

Bij de Jeugd B jongens was Troy Kiveryn de primus. Hij leidde van begin tot einde. Wout Desart (TRINITY) werd mooi tweede. Cis Bens (GETC) vervolledigde het podium. 

Bij de meisjes ging de overwinning naar Liesje Rombouts.

 

Er stonden vier jongens aan de start bij de A jeugd. Na een valpartij van Len Rosseels tijdens  fietsproef werd het een strijd tussen de drie overblijvers. Janssens Robbe had na het fietsonderdeel nog 45 seconden voorsprong op SP-TC ploegmaat Jens Van Looveren. Laatstgenoemde had blijkbaar nog goede benen en liep voorbij Robbe naar een eerste plaats. Robbe strandde zodoende op een tweede plaats. Nick Thijs (TRINITY) werd derde.

 

Bij de volwassenen zette Alexis Krug een zwemtijd van 5min38sec op de tabellen. Wouter Vander Mast gaf slechts 10 seconden prijs op Alexis. Arlo Heyrman en Yeray Luxem bleven beide onder de 7 minuten. Bij de vrouwen was Christine Verdonck (6min51sec) 2 seconden sneller dan Lotte De Vet. Nanne Pluijm zette met 7min30sec een derde plaats neer.

 

Ook de volwassenen startte in de namiddag op basis van hun zwemtijd. Zowel mannen als vrouwen moesten drie ronden van 6.5 km afleggen. Reeds in ronde twee vormde zich een kopgroep van drie man. Geert Lauryssen (SP-TC) had zijn achterstand die hij opgelopen had bij het zwemmen reeds goedgemaakt en sloot aan bij Sport-Eventers Yeray en Wouter. Na drie ronden kwamen ze dan ook samen de wisselzone binnen. Een snelle wissel zorgde ervoor dat Yeray als eerste aan het looponderdeel begon, met Geert Lauryssen vlak achter hem, Wouter volgde enkele seconden later.

Yeray hield er een hoog tempo op na, dat enkel Geert kon volgen. Hij bleek uiteindelijk ook de sterkste en won met 5 seconden voorsprong op Geert. Yeray Luxem schreef zo de eerste editie van de Trinity Wintertriathlon op zijn naam. Wouter Vander Mast werd knap derde.

 

Bij de vrouwen gaf Christine Verdonck haar koppositie niet meer uit handen. Ze vergrootte zelfs haar voorsprong op eerste achtervolgster Lotte De Vet (SP-TC) die zich moest neerleggen bij een tweede plaats. Anne-Marie Cooreman (SP-TC) eindigde achter dit jonge geweld mooi derde.

 

Uiteraard mogen we alle andere deelnemers van deze wintertriathlon niet vergeten. Voor enkele onder hen was dit zelfs een eerste kennismaking met de sport. Hopelijk hebben ze de smaak te pakken gekregen.

 

Bij deze willen we dan ook alle deelnemers, toeschouwers, medewerkers en sponsors bedanken voor hun inzet en vertrouwen om van deze eerste Trinity Wintertriathlon een succes te maken.

 

Uitslag op trinitytriathlonteam.be

 

 

Hartelijk dank en hopelijk tot volgend jaar!

Groeten,

Wim Van Houdt

Trinity Triathlon Team