Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Woestenborghs meteen op de afspraak
Nieuws

Woestenborghs meteen op de afspraak

Foto Kris Hofkens

=> Update: Verslag RTV <=

Uitslag: Hier

In Geel-Bel werd er vanmiddag om de Belgische titels “Cross Winterduatlon” gestreden. De deelnemers kregen zoals aangekondigd opnieuw winterse temperaturen en een aantrekkelijk parcours voorgeschoteld waardoor het een mooie strijd werd. Titels gingen respectievelijk naar topfavorieten Rob Woestenborghs die deelnam op een geleende mountainbike en Alexandra Tondeur.

Na het eerste looponderdeel konden Woestenborghs, Laurens, Vandendriessche en Van Poucke licht afgescheiden de wisselzone bereiken. Valgaeren volgde op een 10-tal seconden. Na het fietsonderdeel kwam Woestenborghs solo binnengereden, waardoor het voor de profatleet uit Oudenaarde een ware ereronde werd. Meteen bij de afspraak dus voor de organisator van de Triatlon van Oudenaarde!

Achterin was er heel wat meer spanning waar de revelatie van de laatste winterduatlons en winnaar van de Hel van kasterlee, Seppe Odeyn als tweede de wissel indook. Zijn voorsprong was echter onvoldoende om stand te kunnen houden op deze plek. Sterke lopers Van Hemel en Laurens gingen nog over Odeyn en pakten zo plaats 2 en 3. Valgaeren kwam nog sterk terug met de snelste looptijd in run 2 en werd vierde in dit stevige deelnemersveld, Odeyn werd op zijn eerste BK Cross duatlon knap vijfde. Belgisch Kampioen Van Poucke viel net buiten de top-5 terwijl Nick Baelus knap 1e H40 werd op een 7e plaats.

Bij de vrouwen ging de winst naar Alexandra Tondeur. De Waalse atlete haalde het voor Silke Bäumer en Birgit massagé.

Reactie Woestenborghs:

“First race = First title Belgian champion winterduathlon!