Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Triatlon Zwijndrecht wordt een duatlon

Zoals gisteren aangekondigd is de watertemperatuur in het Doeldok, waar de zwemproef van de triatlon van Zwijndrecht zou plaatsvinden, momenteel niet hoog genoeg om een triatlon in te laten doorgaan. Zondag zou de termometer 10,5°C aangeduid hebben, ver onder de 13°C grens.

Met de weersvoorspellingen in het achterhoofd heeft de organisatie dan ook beslist om de geplande triatlon om te vormen naar een duatlon.

De wedstrijdafstanden worden 10km – 40km – 5km, waarbij er met slechts 1 wisselzone gewerkt zal worden. Na 3 rondes op het gekende loopparcours op de Keetberglaan zal er richting het Doeldok gefietst worden, waar op de oorspronkelijke lus wordt aangesloten. Er zal echter maar 1 keer de extra lus aan de Keetberglaan worden afgelegd. Ten slotte dienen de atleten 2 verkorte rondes op de Keetberglaan te lopen.

 

Ook de limiettijden werden aangepast aan het nieuwe trajact. Voor het eerste lopen hebben de deelnemers 1u15 de tijd. De laatste deelnemer moet voor 18u20 terug in de wisselzone zijn en om 19u aan de finish.

 

Meer informatie voor de deelnemers is te vinden op de website van de organisatie, http://www.vanmoergroup.com/triatlon