Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Triatlonweekend 25/05 – 26/05: zwemmen of niet?

Het voorjaar blijft bitter koud, wat de organisatoren van triatlons kopzorgen bezorgd. Omdat het ook deze week geen beterschap brengt, hebben we een overzicht van de wedstrijden dit weekend opgemaakt met de huidige situatie.

 

Niet enkel de Belgische wedstrijden hebben de lijden onder de koude, ook in de IM 70.3 van St.Pölten (Wenen, Oostenrijk) is te koud om te zwemmen. Hier wordt het zwemmen afgeschaft en direct op de fiets vertrokken, waarbij de pro’s in groepjes van 10 om de minuut starten.

 

Update 25/05 12u: Info triatlon Leuven toegevoegd

 

 

In Leuven, waar de watertemperatuur vorige week nog 15,5°C was gemeten, gaven nieuwe metingen een temperatuur van 12,2°C aan. Te koud dus om te zwemmen, waardoor de halve triatlon een duatlon wordt.

De centrale plaats wordt het Ladeuzeplein, waar ook de inschrijvingen plaatsvinden. Van daar vertrekken de bussen naar de start, aan Danone in Rotselaar. De deelnemers lopen 8,5km tot aan het Ladeuzeplein, fietsen in 5 rondes 77km en lopen tot slot 2 keer richting sportkot, goed voor 14km lopen.

In de loop van de dag zal de organisatie meer details via haar website bekendmaken.

 

In Dendermonde, waar de Ros Beiaardtriatlon georganiseerd wordt, is de watertemperatuur momenteel 14,5°C. Het ziet er dus naar uit dat hier gezwommen zal worden.

 

Anders is het in Oostkerke. Daar wordt de Poldertriatlon een duatlon, waarbij de zwemproef door 3,5km lopen wordt vervangen. Meer info via http://www.oostkerkesportief.be/.

 

Metingen in Zwevegem, waar het BK jeugdtriatlon en het BK mixed team relay op het programma staat, gaven een watertemperatuur van 13,7°C. De organisatie rekent op een triatlon, mocht zondag de temperatuur onvoldoende zijn wordt er overschakelt op een duatlon.