Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meetjeslandse triatlonschool gaat van start
Nieuws

Meetjeslandse triatlonschool gaat van start

SMO-Specialized trekt kaart van de jeugd

SMO kids1

Sport leeft in het Meetjesland, maar vooral ook multisport, mede dankzij de organisatie van enkele knappe organisaties in het Meetjesland zoals de zwemlopen, Boerekreektriatlon, bosduatlon, triatlon Eeklo en allerhande andere sportmanifestaties. 

Ook de jongeren kunnen zich in allerlei sportclubs uitleven. Het Triatlon Team Meetesland start met een vernieuwend concept voor de lagere school kinderen: een multifunctionele opleiding met aandacht voor de ontwikkelingsfasen van het kind.

 

Door de steeds groeiende vraag van jeugdige atleten om eens te “proeven” van de triatlon sport is ,onder impuls van jeugdcoördinator Steven Haeck en zijn trainersgroep, het SMO-Specialized triatlon team in 2010 gestart met recreatieve trainingssessies voor de jeugd. 

 

Vanaf september 2013 wordt gestart met een nieuwe afdeling Ironkids in Eeklo. De kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen zich op een speelse manier ontplooien binnen de verschillende disciplines van de triatlonsport. 

 

Allerhande bewegingsactiviteiten zullen de basis vormen voor een verdere gezonde en fitte levensstijl. 

Ook de sociale, psychische en cognitieve ontwikkelingen worden met onze groepstrainingen en clubactiviteiten gestimuleerd. 

Het SMO-Specialized Triatlon Team heeft voor het nieuwe sportseizoen zijn pijlen gericht op de ironkids. 

Het doel is om de meisjes en jongens tussen 6 en 12 jaar op een niet-competitieve manier de Meetjeslandse jeugd te laten kennis maken met triatlon. 

Binnen deze groep schuilt een groot potentieel en voor het aanleren van de triatlonvaardigheden (de 3 basissporten), begint men best op vroege leeftijd. 

Dus met de start van het nieuwe schooljaar, wordt de jeugdwerking vanaf 6 jaar op gang geschoten. Men streeft ernaar om kinderen  triatlon te laten beleven als een leuke combinatie van de drie basissporten die ze reeds beoefenen of nog 

kunnen ontdekken.

 

SMO-kids2

“In 2010 werd onder impuls van jeugdcoördinator Steven Haeck binnen onze club een jeugdafdeling vanaf 10 jaar op gestart te Maldegem. Er werd gezocht naar enkele basisprincipes die succesbeleving bij kinderen verhogen: plezier, activiteiten aangepast aan de (biologische) leeftijd en veiligheid.

Jaarlijks worden een aantal multisport evenementen voor de jeugd georganiseerd zoals de zwemloop enkidstriatlon. Onze club wil continuïteit brengen aan diegene die verder willen proeven van triatlon, daarom werd binnen onze visie voor de komende jaren het accent gelegd op kids (lager onderwijs).” aldus sportief verantwoordelijke Michael Dewilde.

 

Meermaals per week kan gezwommen worden in samenwerking met de zwemschool bij Megazwemclub. Loop- en fietstrainingen gebeuren aan de Eeklose sporthal, het bos, de speelheuvels en het skatepark op zaterdagvoormiddag.

Een zeer afwisselende, uitdagende en veilige omgeving voor onze Ironkids van 6 tot 9 jaar. 

Een algemene bewegingsschool van SMO-Specialized ism. met andere sportclubs, moet de basis vormen van een algemene ontwikkeling en levenslange sportbeleving. 

Er is tevens een subafdeling in Maldegem voor de oudere jeugdleden tussen 10 en 16 jaar.

 

Een ervaren team van gediplomeerde jeugdtrainers staan klaar om de ironkids met raad en daad bij te staan. Voor meer info over de club kan men terecht via smo-specialized.be of contacteer jeugdcoördinator Steven Haeck 0476/90 70 29.