Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rombout en De Bolster winnen Mr T Gent.
Nieuws

Rombout en De Bolster winnen Mr T Gent.

De Mr. T Triatlon editie 2013 in Gent lokte een recordaantal deelnemers naar Gent. Het recreatiedomein De Blaarmeersen mocht naast 1200 deelnemers ook heel wat toeschouwers verwelkomen. 

Er werden 4 verschillende wedstrijden georganiseerd, voor iedereen wat wils, van recreant tot getrainde atleet.

 

In de Ladies-wedstrijd kwam de Gentse Amber Rombout (TTB) met ruime voorsprong uit het water en kon stand houden tot de finish. 

Melanie Matthys strandde op een knappe tweede plaats. Voor de atlete van SMO-Specialized was het haar eerste wedstrijd na de Ironman in Hawaii vorig jaar. 

Na de bevalling van haar eerste zoontje, eind april, was dit haar eerste competitie. Ze hoopt op het einde van het seizoen nog enkele wedstrijden af te werken en zo wat wedstrijdritme op te doen; Fien Torbeyns (SP&O) vervolledigde het podium. 

Maarten MrT Gent 2013

Bij de mannen stonden 380 deelnemers aan de start. 

Kempenaar Ben Brems (SMO) kwam als eerste uit het water, maar door een slechte wissel, miste hij de aansluiting met de kop van de wedstrijd. 

Het waren Gilles Cottyn (LTTL), Gert Jan Winten (3KTL) en teamgenoten Maarten De Bolster en Lukas De Jonghe (SMO) die de krachten op de fiets bundelden.

 

Na 2 km op de fiets zag Eeklonaar De Bolster zijn kans en ging er solo vandoor. Op zijn tijdritfiets sprokkelde hij een voorsprong van 1’50” bij elkaar op een omvangrijke groep. 

Onder impuls van hardrijder Pieter Jan Penne (3KTL) en Ben Brems kwam een groep terug aansluiten bij de groep van Cottyn. 

Maarten De Bolster liep onbedreigd naar de overwinning in een goed gevulde topsporthal. Voor de tweede plaats was het Pieter Jan Penne die zich de sterkste toonde voor Gentenaar Lukas De Jonghe. 

Gilles Cottyn eindigde als vierde.

 

Op het BK sprinttriatlon in mei, kwam Maarten De Bolster zwaar ten val en brak zijn sleutelbeen. 

Na een lange revalidatieperiode was dit een zeer geslaagde comeback van de Meetjeslander die op het einde van het seizoen met de sprinttriatlon in Viersel en Maldegem nog hoopt om enkele mooie dingen te laten zien. 

SMO-Specialized pakt voor het zesde jaar op rij de overwinning in de sprinttriatlon in Gent.

 

De winnaar van vorig jaar Tom Vander Hoogerstraete (SMOging met enkele teamgenoten van start in de teamaflossing. Samen met zwemmer Giel De Wilde en loper Ben Brems kaapten ze de overwinning weg aan de Blaarmeersen.