Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Goos en Bert Jammaer beide 2° plaats

Sofie Goos en Bert Jammaer haalden afgelopen weekend elk een tweede plaats voor het Uplace Pro Triathlon Team, Bert in de halve triatlon van Berga (Spanje) en Sofie in de kwarttriatlon van Mechelen.

Bert Jammaer moest in Berga enkel de Spanjaard Richard Calle laten voorgaan. Sergi Escobar was derde. Bert domineerde een groot deel van de wedstrijd. Na een uitstekende zwemprestatie, sprong hij als eerste op de fiets. Tot 10 kilometer voor het einde van het fietsgedeelte bleef hij aan de leiding, tot een seingever hem even in de verkeerde richting stuurde. Dat was genoeg voor Calle om de leiding te nemen. Maar de tweede plaats liet Bert zich niet meer afnemen: “Dit was een goeie wedstrijd. Ik had graag gewonnen, maar ik heb in een moeilijk moment tussen kilometer twee en zeven van het lopen teveel tijd verloren. Maar voor de rest voelde ik me heel sterk. Deze prestatie geeft zeker een mentale boost en gaat me ook beter maken voor de Ironman Hawaï. Nu keer ik terug naar Lanzarote voor een paar dagen rust en dan volgt het laatste zware trainingsblok voor Kona.”

 

Sofie Goos had de halve Ironman van Luxemburg van vorige week nog niet helemaal verteerd (ze won, maar viel ook tijdens het fietsen). Toch eindigde ze in de kwarttriatlon van Mechelen nog als tweede (2:10:17) na een sterke Filipa Santos (2:07:52). Ine Couckuyt (2:11:02) werd knap derde. Bij de mannen won Pieter Heemeryck (1:49:29), voor Marten Van Riel (1:52:17) en Thomas Jurgens (1:52:35). 

 

Het werd een taaie wedstrijd voor Sofie, haar laatste test voor de Ironman Hawaï: “Het was echt lastig vandaag, vooral in het lopen. Tot dan verliep de wedstrijd wel volgens plan. De bedoeling was om met vier samen te blijven in het fietsen en dat is goed gelukt. Ik hoopte zo frisser aan het lopen te beginnen. Maar zo voelde ik me toch niet echt. De eerste ronde kon ik nog mee met Santos, maar daarna moest ik haar laten gaan. Ze heeft dan ook verdiend gewonnen. Ik ben wel blijven duwen tot het einde om mijn tweede plaats veilig te stellen.”  

 

Volledige resultaten.