Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Coddens en Platteeuw zijn Reus en Reuzin van Wetteren

Vice Belgisch Kampioen duatlon Coddens zegeviert in 3e Reuzen van Wetteren crossduatlon.

 

Onder een stralende herfstzon vond op zondag 29 september de 3e editie van de Reuzen van Wetteren Crossduatlon plaats. Deze duatlon bestaat uit 12 km lopen, 55 km mountainbiken en nog een 8 km lopen. Na een intense en hoogstaande strijd haalde vice Belgisch Kampioen Kris Coddens het met 30 seconden van Seppe Odeyn, in 2012 nog winnaar van de befaamde duatlon de ‘Hel van Kasterlee’. Jan Verboven sleepte na een knappe inhaalrace op de mountainbike de bronzen plak in de wacht. Christoph Schelfhout hield de Wetterse eer hoog met een mooie 9e plaats.

 

Bij de dames kroonde Veronique Platteeuw zich tot winnares. Zij was Katia Torck te sterk af. Nancy Bollansee reed lang aan de leiding, maar moest ontgoocheld opgeven na fietspech.

In de recreatieve duatlon over 4 km lopen, 18,5 km mountainbike n 4 km lopen was de winst weggelegd voor Kris Steyaert. Jan Debie eindigde op de 2e plaats en hield daarmee Marc Vanden Driessche achter zich.

 

Charlotte Van De Velde kaapte de overwinning bij de dames binnen. Zij haalde het voor de verrassend sterke Silke Plaetinck uit Massemen. Elke Frix werd derde.

Ook in de duo-wedstrijd werd fel strijd geleverd. Team Stelvio bestaande uit ex Wereldkampioen duatlon Koen Maris en gewezen duatlontopper Dirk Verleyen was te sterk voor Team Galle en The Wacky Racers die respectievelijk 2e en 3e eindigden.

 

De 3e editie van de Reuzen van Wetteren was een groot succes op alle fronten: de organisatie liep op wieltjes, het weer was voortreffelijk, een record aantal deelnemers en een hoogstaande sportieve strijd. Voor de editie van volgend jaar willen de organisatoren nog meer deelnemers en toeschouwers uit de regio Wetteren aantrekken.