Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe: “Jammer want het scheelde niets”
Nieuws

Jonathan Wayaffe: “Jammer want het scheelde niets”

Jonathan Wayaffe Vierzon

Jonathan Wayaffe zorgde in Vierzon voor een Belgisch feestje met zijn bronzen medaille. Hieronder vindt u de aankomstvideo van de hand van trainer Thomas Steurbaut en een uitgebreid verslag door JoJo zelf. “Ik ben zeer tevreden met mijn 3de plaats, maar tegelijk is het ook jammer want het scheelde niets”.

“Zondag 11 mei stond de etu junior cup te Vierzon (FRA) op het programma. Het weer was allesbehalve goed. Een zeer strakke wind met de nodige regenbuien voorspelde niet veel goeds. Desalniettemin had ik zin in de wedstrijd!” vertelt de SP&O Mechelen atleet. “Met een goede startnummer (door eerdere uitslag dit seizoen in triatlon van Quarteira) mocht ik mijn plaats op het ponton kiezen.  De start was heel woelig, veel moeten ‘vechten’. Zelfs na een paar 100 meters bleef het vechten voor je plaats in het pak. Op ongeveer 15 à 20 sec achter de eersten kwam ik uit het water. Mijn wissel was goed waardoor ik enkele plaatsen heb kunnen goedmaken en de aansluiting heb kunnen maken met de kopgroep voor het fietsen. Het fietsen ging heel hard maar met niet al te veel moeite gewoon meegereden in de groep. De voorsprong op de achtervolgende groep liep snel op.” 

“Het ging van het lopen afhangen,” gaat Jonathan verder. “Na een ietwat minder wissel begon ik snel aan het lopen. Onmiddellijk ging ik over een groepje van 6 à 7 man die voor mij de wissel hadden verlaten, naar 2e positie. De leider op dat moment had een 50-tal meter voorsprong op iedereen dankzij een zeer snelle wissel. Lange tijd liep ik in 2e positie zonder direct gevaar uit de achtergrond en steeds dichter naderend bij de leider. 
Tot op 400m van het einde opeens een Fransman bij mij kwam aansluiten die blijkbaar zijn 2e adem had gevonden. Met nog een halve kilometer te gaan en 50m achterstand op de leider plaatste hij een versnelling. Ik probeerde mee te gaan maar moest hem lossen. 
In extremisch ging de Fransman zelfs nog over de leider en won zo met enkele meters voorsprong. Ik werd 3e op 5 luttele seconden maar miste de nodige eindsprint. 
Dit resultaat was helemaal niet verwacht maar we wisten dat het er in zat! Zeer tevreden met 3e stek, anderzijds natuurlijk jammer want het scheelde zo goed als niets!
Proficiat ook aan Pierre Balty (franstalige Belg) die een sterke wedstrijd deed en knap 7e werd! En jammer voor Jonas De Wachter die een mindere eerste wissel kende en daarom nét aansluiting miste met de kopgroep,” aldus de bronzen medaille winnaar.