Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Club Shifting Gears in Aix-en-Provence en Lanzarote
Nieuws

Club Shifting Gears in Aix-en-Provence en Lanzarote

Sanne Swolfs

Sanne Swolfs hier op weg naar de 6de plaats in Lille (foto: Ellen Rombouts)

Het wordt een druk weekend voor het nieuwe team Club Shifting Gears. Hun buitenlandse atleten Kirill Kotesgarov (Estland) en Andrej Lyatskiy (Rusland) treden aan in de Ironman van Lanzarote. De Belgen van CSG blijven iets dichter bij huis. Hannes Cool, Sanne Swolfs en Kenneth Vandendriessche gaan aan de slag in de 70.3 van Aix-en-Provence. De verwachtingen zijn op elk vlak hooggespannen.

Kotesgarov werd vorig jaar verrassend derde in Lanzarote. Hij heeft zich voorbereid op het vulkanisch eiland, in Arizona en op hoogte in Flagstaff en lijkt klaar om opnieuw voor het podium te gaan. Voor Lyatskiy wordt het de eerste kennismaking met Lanzarote.

In Aix-en-Provence wordt het vooral uitkijken naar het debuut van Kenneth Vandendriessche en Sanne Swolfs in het 70.3 circuit. Swolfs liet zich in Lille alvast opmerken met een felbevochten zesde plaats in de kwarttriatlon. Een goede test richting zijn eerste 70.3. Voor Vandendriessche wordt het in eerste instantie ervaring opdoen, maar na zijn tweede plaats op het EK Powerman zit er misschien een verrassing in.

Voor Hannes Cool staat Aix-en-Provence in het teken van de voorbereiding op zijn eerste hoofddoel, de Ironman van Frankfurt begin juli.

Voor het zwemonderdeel kunnen de vijf atleten alvast rekenen op nieuwe wetsuits. Het team is een overeenkomst aangegaan met z3roD.