Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Te veel triatleten in de lappenmand
Nieuws

Te veel triatleten in de lappenmand

pj schouderblessure

PJ Penne met zijn gehavende schouder (foto: Piterjan Penne)

We zijn nauwelijks drie weken ver in het zomerseizoen triatlon en we moeten voorlopig al een groot aantal atleten missen op de wedstrijd. Hierbij een verre van compleet overzichtje van wie er momenteel in de lappenmand ligt met onder andere Inge Van Cauwenberghe, Francois Humblet, Sophie De Groote, Ines Van Troyen, Kenneth Neyt en Pieterjan Penne, inclusief een aantal persoonlijke reacties van de pechvogels.

Inge Van Cauwenberghe was zondag dé topfavoriete voor de 111 van Bilzen, zeker na haar geslaagde comeback in Lissabon. Maar het noodlot besliste er anders over. “Ik had gehoopt nog eens in België een wedstrijd te kunnen doen en ik keek er echt naar uit. Jammer maar helaas heb ik zaterdag bij een verkeerde beweging de voorste kruisband van mijn knie gescheurd. Dus is het voorlopig een korte comeback. En dat is balen”, liet Inge ons weten.

Ook Ines Van Troyen, die normaal zou aantreden in het BK Mixed Team Relay dit weekend in Sint-Laureins, kreeg al haar deel van de pech. “Ik ben de laatste stagedag in Lanzarote aangereden door een auto. Het gevolg is twee gebroken polsen en een barst in mijn sacrum. Nu al bij al ben ik er nog goed van afgekomen want fiets en auto waren beide perte totale. Heel jammer, want ik had heel graag met zo’n leuke ploeg gestart. Ik hoop er snel terug te staan. Want na een achillespeesblessure, hartoperatie en nu dit, is het voorlopig genoeg geweest qua pech voor 3 seizoenen. Maar eerst maar eens focussen op mijn examens geneeskunde en tandheelkunde die vanaf maandag beginnen”, aldus Ines.

Ook Francois Humblet en Sophie De Groote werden van de weg gemaaid. Superphie kwam er nog redelijk goed vanaf. “Ik heb een verstuikte duim, dus het valt al bij al wel mee. Iemand parkeerde plots zonder kijken. Dat gebeurt jammer genoeg wel eens. De fiets moet ik nog even volledig checken, maar op het eerste zicht lijkt het mee te vallen,” vertelde Sophie. Bij Francois Humblet viel het dik tegen. “Ik heb geluk dat ik nog kunnen uitwijken heb, want anders was het veel erger geweest. Mijn fiets is total loss en zelf heb ik een aantal bulten en builen.” Francois moest verstek laten gaan voor Bilzen, maar hopelijk is hij helemaal hersteld tegen het WK duathlon in Pontevedra.

Kenneth Neyt was maar net terug begonnen en zijn seizoen lijkt er meteen al op te zitten. “Dit lijkt het einde van mijn triatlonseizoen 2014 nog voor het goed en wel begonnen is”, laat Kenneth weten. “Ik heb aanhoudende problemen met mijn kuitspier. Tests moeten het nog bevestigen maar alle symptomen wijzen steeds sterker in de richting van het compartimentssyndroom waardoor lopen nu haast onmogelijk is.”

Pieterjan Penne leek klaar voor een geweldig 2014 maar de pech zit soms in een klein hoekje. De atleet van Defensie nam deel aan de sympathieke sprinttriatlon van de Marine, maar kwam er hard ten val. “Ik had een crash met een tragere voorganger die de deur dichtdeed tijdens mijn inhaalmanoeuvre. Mijn schouder is geraakt en dus mag ik een kruis maken over deelname aan het triatlonweekend van Sint-Laureins”, aldus PJ.